Att vara populär

wp-1488631737353.jpeg
Att vara populär är nog mångas dröm…
Men är det verkligen så positivt? Jag vill ha mitt liv och leva det på mitt sätt.
Med mitt jobb och dess arbetstider så är et inte alltid så lätt att ställa upp på tider som passar andra. Får ju inte bli sena kvällar de veckor jag jobbar och på dagarna har jag ju mina rutiner, med att vara aktiv och att sova. Sedan är ju min självsamhet väldigt viktig för mig, då jag och vovven oftast kan röra oss ute i det fria med långpromenader och insupande av frisk luft, vilket för mig är en lisa för själen.

De veckor jag är ledig, så brukar jag se till att få två dagar som det inte finns något bokat, då jag är helt fri och kan styra mig helt själv, tillsammans med vovven. Ser oftast till att jag har något färdig i frysen för bror att äta, när han kommer från jobbet.De sista 10 åren som mor och även far levde, så var det ständigt pass för än det ena och än det andra.
Ja då var jag inställd på det, med tanken att jag en gång får rå mig själv. Nu är jag där…

Men det är många som rycker i mig. Sångkören på orten behöver en tenor, visst låte de kul att sjunga vid tillställningar, men det skall ju övas också. Vaktmästare i kyrkan vid gudstjänster, vilket jag lovat att göra vid akuta händelser, men vill inte ingå på schema och boka upp mig. Två politiska partier vill att jag jobbar för dem, men då känner jag att jag även måste rösta på dem.

Sedan vill jag ha tid för stollaryck och spontanitet, vilket jag älskar…
Många inbjudningar till olika evenemang på FB, oftast bara för att de vill sprida informationen men ibland för man är extra utvald.

Visst är det kul att vara eftertraktad och populär men det är också bra att man kan säga nej. Jag gillar mitt sociala engagemang och trivs med att informera om vad som hände under andra världskriget och förintelsen. Men nu skall jag förbereda min föreläsningsturne hur vi alla kan bli goda medborgare och dra vårt lilla strå till den stora stacken, för vi kan alla göra skillnad…

3 reaktioner på ”Att vara populär

 1. Jag tycker det är skönt att slippa vara populär ☺ Jag värnar om min egentid, och tycker det är skönt att bara ha några få nära vänner. Har goda vänner som ständigt är iväg både högt och lågt, förstår inte hur de orkar! Det gör de ju givetvis och trivs förhoppningsvis med att ha det så. För mig som måste hushålla med energin passar ett lugnare levene. Fast det är ju alltid trevligt ändå när folk gillar en 😊

  Gillad av 2 personer

  1. Jag tycker om att vara aktiv, men jag värnar också min egen tid. Och den tiden vill jag gärna spendera ute…
   Men den tiden jag är social vill det vara på gemensamma villkor…
   Men samtidigt är det så gott med dessa dagar som inte finns något bokar, utan är helt öppna för vad som helst…
   Men många vill att jag engagerar mig i olika föreningar och aktiviteter, med där vill jag bestämma själv.
   Jag kan inte vara med överallt… :-/

   Gilla

   1. Nej, det är omöjligt att vara med överallt. Värre är de när man skulle behöva kunna dela på sig för man vill vara med på saker som intresserar en men som krockar i tid… Då får man beslutsångest och är som den berömda åsnan mellan hötapparna. Turligt nog händer det inte så ofta för egen del ☺

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s