Mitt eget paradis #blogg100

20160510_221115

Vaknade tidigt som vanligt igår, men lite senare än vanligt, så jag hann njuta av ågra koppar kaffe och läsa lite bloggar och även kommentera. Det ljusnade snabbt ute och jag insåg att nu vill jag möta naturen som vaknar och solen som går upp. På med vandringsskorna och sommarjacken. Vovven tittade yrvaket på mig och undrade vad som flugit i mig, men när han såg kopplet så var han genast med på noterna. Halv fem stängde vi ytterdörren och började 10 kilometers vandring som skulle ge oss två och en halvtimmas njutning i den friska morgonluften. Vilken känsla det var att vandra så tidigt, se de första solstrålarna från en röd som som sakta steg över trädtopparna. Rådjuren gick på ängen och betade medan älgarna kom ut från skogen. En räv skrämde vi så den hoppade ner i diket och tryckte.
En efter en vaknade fåglarna och fyllde luften av synfonier. En gök kunde inte bestämma sig om den skulle ko-ko:a frän väster eller öster. Båda sidorna var bra, så det var bara att njuta. Hägrarna vaknade och flög över våra huvuden från sina sovplatser i sjön till sina jaktmarker en mil bort. En härlig morgon som omslöt mig med kärlek.

Strax efter klockan sju var vi åter hemma igen och det blev en kopp kaffe innan vi styrde bilen mot mot affären och veckoinköp. Vi var framme i samma stund som butiken öppnade och jag kunde i lugn och ro göra de inköp som behövdes. Så inte så lång tid efter klockan nio var vi åter hemma och jag kunde fånga dagen.

Grodan (gräsklipparroboten) arbetar nu 14 timmar per dygn och omvandlar vår slåtter till trädgård till den finaste golfbanan. Ett underverk i sig!.  Så den hade redan hållit på ett par timmar med sitt arbete när jag kunde börja mitt jobb. Nu kunde jag gå i min självsamhet med vovven och pula i trädgården. Trädgårdsfontänen som mor och far köpte sig själva i bröllopspresent, blev rensad och fick nytt frisk vatten och startades upp. En bra källa för vår hund, våra katter att släcka törsten i. Hit kommer också en massa småfåglar för att släcka sin törst och att bada. Duvor kommer hit för att ta av sig av det livgörande vattnet. Bin, getingar och humlor kommer ner från träden för att också få sig en slurk, och ibland även en och en annan orm.

Tog en trädgårdsstol och satte mig under vårt körsbärsträd som blommar så fint nu och drack lite svalkande givande dryck. Fixade till middagen för mig och bror och jag kunde äta medan jag ställde brors mat i mikron.
Nu kunde jag lägga mig i skuggan och bättra på nattvilan som försvann när jag promenerade. Jag sov där i fem timmar och vaknade som en ny människa.
Nu tog jag och Nuttä vår korta promenad när solen började sänka sig bakom träden och när vi sedan kom hem, så hade våra trädgårdsfjärilar börjat lysa i regnbågens färger. Där blev jag ståendes en en bra stund och bara njöt av det vackra.

Tänk vad självsamhet i denna vackra tid kan betyda mycket för sin egen strykas skull.

2 reaktioner på ”Mitt eget paradis #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s