Ljudaborg vandaliserat igen

20180103_142303

Såg på Facebooksidan Lilla Edet punkt nu nedanstående text att Ljudaborg blivit vandaliserat igen.

snip_20180105005055Jag blev verkligen bestört när jag läst detta. Jag älskar Ljudborg och dess teaterförening som med små medel gör teater i mästarklass. Så otroligt tråkigt när en lite förening drabbas av dessa vandaler som ställer till det.

Satte mg  bilen snarast och åkte ner till Lödöse för att dokumentera vad som hänt. Tanken var att få media att reagera, när det kom ut i bloggen, men TTELA var lika intresserade som jag och vi möttes där. Tillsammans gick vi runt och titta på det som hänt och skakade på huvudet. Ingvar Henriksson som är ordförande berättade att det handlade om vandalism, även om han inte själv sett det. Men han berättar ju hur föreningen har arbetat ideellt med projektet, och det kostar både tid och pengar att återställa. Själv kör jag ju tidningar i området  på nätterna och tidiga mornar, och brukar alltid hålla ett öga på dessa ställen, då jag passerar. Och visst händer det saker på nätterna, så det händer ofta som man ha poliskontakt för att meddela oegentligheter. Det händer ju även det bakvända att polisen stoppar oss och ber oss hålla utkik efter bilar eller personer. En win-win situation.

Jag hoppas verkligen fler vuxna tar sig tid att vara bra förebilder för ungdomar, som jag tror det är som har gjort detta. Att vara förebilder är inte bara föräldrarnas sak, utan alla vuxna, och gemensamt måste vi försöka stävja detta.

Läs gärna vad TTELA skriver om händelsen. För mig känns detta så onödigt 😦

10 reaktioner på ”Ljudaborg vandaliserat igen

 1. Sant. Jag har fullförståelse för betalbiten men tycker ttela valt en konstig variant iom att lokala nyheter ligger bakom betalväggen medans mycket annat inte gör det. Läser bla både HD och SvD på nätet och i bägge fallen är betalinnehållet djupgående artiklar, artikelserier, vissa recentioner av böcker och film etc. Detsamma gäller många andra tidningar. Ingen av dessa kräver betalt för rena nyhetsartiklar.
  Det är fullt möjligt att jag bara är gnällig – men det bjuder jag på 🤗

  Gillad av 1 person

  1. Det som ligger bakom betalvägg är det tidningarna publicerar själva, medan exempelvis nyheter från TT och nyhetsbyråer….
   Nu kommer ju nyheterna oftast samtidigt i webbversionen och papperstidningen.
   Tidigare kom det i papperstidningen sedan efter 14 dagar kom det på webben…

   Gilla

   1. Stämmer verkligen det? HD:s lokalnyheter är (eller var iaf nyligen) inte bakom betalvägg.
    Som sagt jag förstår att allt inte kan vara gratis för de som jobbar med nyheter ska givetvis ha lön! Däremot tycker jag det är konstigt att ta betalt för nyheter som jag kan höra på lokalradion…

    Gillad av 1 person

   2. Nu skall jag sova. I morgon är jag vaktmästare under högmässan och på kvällen skall jag till Vargöns kyrka och lyssna och filma trettondagskonserten för bloggen

    Gilla

 2. Nästan alla tidningar har betalvägg.
  Tanken först var att blogga om det för att väcka medias uppmärksamhet men när vi istället träffades där valde jag att vänta på deras artikel. De kunde vara före mig…
  Och du kan ju ”låna” tidningar via bibliotek i många kommuner om du har lånekort och är inloggad….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s