Tomten kom tidigt

20161031_194612Det tvistas till och från var tomten bor, och även jag har dragits med i debatten. Är det på Nordpolen, eller är det i Dalarna eller rent av Finland?

20161031_194255För någon månad sedan köpte jag nya vinterkängor till mig och bror. Jag var verkligen noga med att de skulle vara stora nog för att få riktiga ullstrumpor i, för att hålla värmen. Jag berättade ju här om dagen om mina nya vantar med centralvärme just för att inte frysa. Men för fötternas behov ville jag har riktigt goda ullstrumpor.

Planer fanns på att vända upp och ner på källarförråden för att hitta strumpor som jag ville ha, alternativt att se om jag kunde hitta hemstickade på någon julmarknad. Hade kolat in flera marknader som jag bokat i kalendern, allt från små lokala marknader till större slottsmarknader.

20161031_192429Längre hade jag inte hunnit, men jag mindes den goda värmen och jag ville ha den igen, inte minst för att slippa frysa och få ont i mina tår av att jag inte kan hålla värmen i dessa. För mig som diabetiker är ju fötterna otroligt viktiga, men även bror har ju till och från problem med sina fötter.

Nu vet jag i alla fall att tomten bor i Finland. Här om dagen damp ett stort kuvert ner i brevlådan innehållandes någonting. Gissa vad! Just det, varma goda ullstrumpor som är hemstickade. Hur kunde det passa så bra när jag nu under senaste dryga månaden tänkte på just detta? Var det en skänk från ovan? En sak är i alla fall säkert. det är en skänk från andra sidan Östersjön.

Kära Mary!
Hur du kunde träffa så rätt, vet jag inte. Att de kommer att värma våra fötter, vet jag men… Det paketet värmde mitt och brors hjärtan, på ett sätt du inte kan ana.
Från två lyckliga pojkar i Sverige, vårt innerliga och varma tack!

En reaktion på ”Tomten kom tidigt

  1. Finns inget bättre än riktiga ullstrumpor! Själv förderar jag dem året runt, tunna med korta skaft på sommar halvåret och något tjockare med längre skaft så här års ☺

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s