Ännu en festival

20160730_162805Varje stad med självaktning här i området skall ha sin egen stadsfestival. Fallens dagar här är ju den största och jag tror även den mest turistdragande festivalen. Den har ju några år på nacken och kretsar ju runt trollhättefallen. Vänersborg har sin Aqua Blå och Uddevalla sin Uddevallakalaset. I dag var det dags för Uddevalla att få besök. Man ser ju skillnaden på städerna och deras uteliv, inte minst sedan Trollhättan fick högskolan i staden. Här finns många uteställen som inte de andra städerna kan stoltsera med. Med Uddevalla har ju sin charm på sitt eget sätt. Nere vid busstationen finns tivoli, inne på gågatan så finns knallemarknad och ett par pubar med fik. Men när klockan slår 18 stäng gatorna av, det blir inträde på 20 kr och en massa öltält öppnar upp. Scenframträdaden sker på tre scener. Och där blir det mer gemensamt arbete istället för att som pubarna här i stan har sina egna. Men Uddevalla är väldigt vackert att vandra i, i alla fall som utbölingar som vi är. Så det blir lite öl, mat, promenader och mer öl. Bror gillar ju dessa krogrundor som blir lite mer av kontinental stil, vilket vi sällan gör i Sverige, förutom när det är festivaldags.

Men visst är det härligt när det är något som avbryter vardagens lunk och kan ju inte säga annat än att vi känner oss väldigt glada alla tre. Visst blir man extra glad av öl men vi är också mycket glada att vi har varandra och kan glädja varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s