Luften fylld av dofter #blogg100

20160523_202725

Vårens vackraste tid och årets blommande höjdpunkt är här. Liljekonvaljerna håller på att slå ut, vilket de oftast brukar göra lagom till mors dag, så även i år. Det är så otroligt mycket dofter ute i naturen, så man dansar på små moln när man promenerar.

I går drog också ett åskväder in och höll på mer eller mindre i se timmar, på längre och kortare avstånd. Men den kom också det livgivande regnet. 10 millimeter under gårdagen som var en bra början även om mer behövs. Det är också nu som grönskan står i sin höjdpunkt och kalvningstiderna är i skogen.

Har märkt på mina tidiga morgonkörningar med tidningarna att det varit mer oro i skogen än normalt. Många framför allt ungdjur från fjolåret har förirrat sig till ställen där jag under övriga året inte har sett några djur.

Jag har också sett många rådjur med sina minimini vid sidan om. En del på alerta ben medan andra knappt har kunna stå upp. Har velat stanna och fotografera när jag haft dem på nära håll, men har avstått då jag tror de behöver lugn och ro, vi det tillfället. Så ni får tänka synen.

Men jag älskar årstiden!

20160523_202442

5 reaktioner på ”Luften fylld av dofter #blogg100

  1. Jo, jag vet att det är vacker och doftar ljuvligt ute nu enligt många. Vacker håller jag med om men dofterna blir lite för bra för mig som inte tål dem. Det blir en hel del prosit och röda ögon såhär års trots medicinering. Numera blir man ju iaf inte golvad av allergimedicinerna så man kan njuta lite. Njuter annars mest av allt ljuvligt kvitter 😊

    Gillad av 1 person

    1. Mellanbrodern har samma problem, så därför tar vi inte in dem. Och han kan komma på besök utan att behöva komma i närheten. Likadant var det när vi hade hemtjänst för mor och far så tog vi heller inte in några sådana doftande blommor, just för att alla inte tål dem. Men nu har jag inga som jag behöver visa hänsyn för, om inte du kommer vill säga, så nu tar jag in konvaljer på söndag… 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s