Business as usual? #blogg100

stampen media group
Kändes otroligt skönt att få komma till jobbet i morse och få köra sina tidningar. Visserligen var det lite prat mellan oss kollegor om hur vi hamnade i denna situation och många var ju rädda för sin försörjning. Men nu  är rekonstruktionerna har godkänts för alla 16 ingående företag, inklusive oss tidningsbud, så vet vi att vår lök kommer att komma som vanligt. Där är jag fortfarande lite kritisk mot företaget att den informationen kunde kommit i mail tidigare eller via vår portal. Men vi fick en del matnyttigt på jobbet i natt, och det kändes tryggt inför avfärden med tidningsbilarna. Även om v är en liten filial i det stora hela, så är vi nog ett tryggt gäng och jag hoppas verkligen detta är fallet inom hela området. Tidningarna var i tid, så det kändes väldigt normalt.

Att vi som distributionsföretag nu kan leva vidare och fortsätta med utdelning av tidningar och post ger ju demokratin en chans att överleva. Det är ju inte bara stampens tidningar vi levererar utan rikstidningar, veckotidningar och annan press förutom B-post. Vi levererar sju sju dagar i veckan 355 dagar per år. och post levererar vi 6 dagar i veckan, och det i arla morgonstund. Det klarar inte ens posten av.

Nu finns ju alternativ och antingen behålls vi inom koncernen eller så kan vi ju säljas vidare,både vi som företag med också våra lokaltidningar. För försvinner tidningarna så öppnar det ju bara upp för större genomslag av alternativpressen eller propagandapressen. Det är för mig det värsta scenariot att de skulle ta över tomrum som lämnas. Man ser ju, i bland annat twitterflödet, hur de alternativa just i detta vacum som uppstod efter Stampens besked, hur tankegångar går hos vissa.

Vi har ju genomgått en del stålbad redan för att få lönsamhet i hela organisationen och när även myndighetssverige tror att vi är på rätt väg, genom att ge tid för rekonstruktion, så har ju jag ingen anledning att tro något annat.

Så nu går vi vidare och vänder blad i våra tidningar.

Jag hann även att njuta av denna vackra morgon, som jag delar med mig av genom ett foto.
Visst har jag ett vackert tidningsdistrikt!

20160524_042948

2 reaktioner på ”Business as usual? #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s