Bunta ihop och slå ihjäl #blogg100 #bloggswe

För några dagar sedan kom jag i dialog med några personer om en liten tös som gick i slöja.

Dessa personer tyckte att det är för djälvligt att småflickor skall behöva bära detta. Jag ville påstå att vi vet inget om varför just denna flicka hade slöja och hur kan vi då ondgöra oss över det. Mitt flöde började översvämmas med hur muslimer är, hur islam fungerar mm. Jag vet att vi har skräpstater, för att citera Mona Sahlin, som har brister i mänskliga rättigheter, förtrycker kvinnor och är rena diktaturer. Men det innebär inte att alla människor i dessa stater är av samma åsikt som ledarna.

En del flyr just sina länder för dessa brister.

När kompisens son var i samma ålder som denna lilla tös, så såg han upp till sin far och det så kollosalt att kompisen var mer eller mindre tvungen att skaffa både blåställ och snickarbyxor i rätt storlek till sonen. Det tyckte många var så sött när far och son promenerade tillsammans lika klädda. Då var det inget snack om att sonen var tvingad till något.

För några år sedan hade vi här män som gick i heltäckande huvudbonad, och det finns de som fortfarande gör det. Huvudbonaden åker på så fort de kliver ur sängen och åker av vid sänggåendet. Här kallas det mössa och är mer eller mindre accepterat. När man kommer till muslimer och slöja, då är det för djävligt.

För några år sedan sade Anna Kinberg Batra att stockholmare är smartare än lantisar. Det måste ju vara sant om man jämför vad en del personer säger om muslimer idag…

Jag kom och tänka på Lars Ekborgs monolog ”Bunta ihop dom”, så kan vi kanske njuta av tanken att det är det vi gör med vissa grupper i samhället idag…

7 reaktioner på ”Bunta ihop och slå ihjäl #blogg100 #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s