På vägarna med THE CADILLAC BAND (Del1)

Jag är ju ett stort fan av The Cadillac band. Vi försöker några gånger varje år besöka några spelningar med dem, både för att lyssna på musiken och njuta av den stämning som är på deras konserter, oftast i bygdegårdar och liknande platser…

The Cadillac band har spelat ihop under många år. Namnet kom dock till så sent som 2004 och den som döpte bandet var Elvis Presley’s trummis DJ Fontana. DJ Fontana tyckte The Cadillac band var passande på många sätt. Dels både hans eget och Elvis stora intresse för Cadillac bilar och för att bandet ofta spelar låten Cadillac. DJ Fontana gillade låten och spelade själv in den hemma i Nashville, samt att bokstavskombination blev TCB, och det vet alla vad det betyder som älskar Elvis Presley. I början bestod bandet av Ulf Nilsson, Börje Hallberg , Mats Olsson, Erik Widman, Ronny Hall. Under resans gång har vi också på gitarr haft Mats MP Persson från Gyllene Tider, Johnny Z, Jimmy Svensson, Bo Eriksson, Lasse Hanzén  mfl andra musiker. På sång har vi fram till April 2014 haft Alicia Helgesson också under 8 år.

Vill du ser mer klipp av dem så kan du hitta det i min blogg här

5 reaktioner på ”På vägarna med THE CADILLAC BAND (Del1)

      1. The initials T.C.B. stand for Taking Care of Business, which is what Elvis Presley called his band. He incorporated the letters into an emblem flanked by lightning bolts. This emblem was used in several pieces of Elvis’ custom jewelry including his famous T.C.B. ring and necklace.

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s