Varför straffar Facebook mig? #blogg100 #bloggswe

Facebook säger ofta att de gör vad de kan för att ge mig en bättre upplevelse på deras sajt. Det innebär att Facebook, trots att jag väljer att se det senaste gör ett urval för mig av det som skrivs.

Saker som gillas och delas av mina vänner kommer högre upp i flödet än de som inte delas så mycket. Men personer som i mitt flöde har många träffar från många, får oftast ett förslag från Facebook att nu får ni betala eller så hamnar ni längre ner i andras flöden. Helt plötsligt var min upplevelse inte så viktig utan Facebooks kommersiella intressen väger tyngre.

När någon av mina vänner delar något intressant som jag tycker det, så går jag oftast till källan och kollar om jag kan stå för det som delas. Tycker jag att det är värt att dela, så gör jag det från källan och inte från Facebook.

För att själv styra en del av mitt flöde och för att själv kunna välja vad jag vill se av mina vänner, så har jag ju ställt in aviseringar från de vänner som delar bra inlägg eller skriver bra saker. Så jag får upp notifieringar i med antal inlägg som jag själv har valt att få info om. Så det jag själv är intresserad av klickar jag mig vidare till och ev kommenterar.
Jag använder mig mycket sällan av flödet, för att slippa sådant som jag inte vill se men helt plötsligt ser jag inte det som personen delar, då inte all information kommer med.

Varför skall Facebook bestämma vad jag skall se och inte jag?
I o m att vi väljer olika sätt att se på våra flöden, så missar jag ju en del.
Detta skapar bara onödiga konflikter och får mig att tappa intresset för mediet, mer och mer.

Kära? Facebook, jag vill välja vad jag ser i flödet och inte överlåta det till er…
Jag vet att ni försöker hitta sätt att få bort de värsta avarter av delningar inkl sådant som inte är sant.
Men så länge ni väljer att visa det ni tror att jag är intresserad av, så länge får jag använda mina egna filter för att se bra information som är sann och från personer som liksom jag gör källgranskningar.
Så sluta att straffa mig för det….

3 reaktioner till “Varför straffar Facebook mig? #blogg100 #bloggswe

 1. Jag har faktiskt plockat bort mitt facebook-konto för jag är så less på att jag inte själv får välja. Det är ju som sagt mest skräpet som syns. Visst kan man skapa listor med det man helst vill se men då missar man lätt bra saker. Facebook har allt för många nackdelar för att väga upp det positiva för min del.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har funderat på att helt lämna Facebook inte bara en gång utan flera.
   Men jag har valt att stanna kvar just för att jag är med i en del grupper.
   Men de mesta av statusuppdateringarna på Facebook sköter jag via Twitter, då de är sammankopplade…

   Gilla

   1. Det kan ju funka bra iofs, men jag tycker twitter är på väg åt samma håll som facebook. *tjurar* 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s