I tidningskrisens spår #bloggswe

VTD

Nu har tidningskrisens spår även nått mig. Sedan många år så har jag delat ut morgontidningar via mitt företag som heter VTD (Västsvensk tidningsdistrubution).  Förutom morgontidningar så delar vi även ut veckotidningar, men även annan specialpress liksom brev från myndigheter och företag men också en hel del reklam. Till skillnad från posten har vi också åkt fram till där folk bor och lämnat vår post i lådorna så nära bostället som möjligt. Posten har ju sedan några år slutat med att åka fram till enskilda hushåll på landet men även inom tätbebyggda områden så ha postlådor samlats ihop för att minimera antalet start och stopp.

Nu ser det ut som om vi går samma väg till mötes. Nu kommer avstickare från området att tas bort om det inte är minst tre tidningar per kilometer. Som jag ser det så kommer det ju att drabba många enskilda boställen ute på landet där avstånden är långa och det bor får människor. Men hur blir det med reklam och post? Skall vi nu använda postens lådor eller kommer det att innebära att vi endast åker fram till postlådorna när det finns post och reklam.

Möte kommer att ske i dag och då kommer distriktslängden att minska och liksom att tiden att går samma väg. Vi kommer därför bli tvungna att söka om våra tjänster med mindre arbetstid som följd.

Minn spontana reaktion är ju att tidningsprenumerationer kommer att minska ytterligare och spä på den redan hårt drabbade tidningsdöden.

Stampen, som bland annat utger Göteborgs-Posten och flera lokala tidningar, har ju haft några stålbad redan och nu ser allt att döma ut som det är vår tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s