Alla goda ting är tre, även de onda #bloggswe

kors

Alla goda ting är tre, även de onda var något far alltid sade. Detta gäller ända in i döden.

Först blev vår katt påkörd och dödad. Detta var mors favoritkatt som alltid skulle sova hos henne i sängen. Där fanns en saknad och sorg, men ingen hade räknat med att det skulle vara den första i tre-gruppen. Jag vet inte vad bror tänkte för tankar i efter denna händelse, då han har svårt att sätta ord till sina tankar.

Därefter gick mor hastigt bort och det blev en chock både för mig och för bror. Även om han också sett hur mor försvunnit in i sjukdomen, så är det trots allt vår alldeles egna mamma. Bror tog detta hårt och blev sjukskriven under flera veckor för att bearbeta förlusten men också tankarna från dödsögonblicket av hans egen mor. Han har inte berättat så mycket om det men jag är glad att ambulanspersonalen gav honom ett oerhört fint stöd efter att mor. För bror som har sina problem så måste saker få ta tid att sjunka in.

Nu kom det tredje dödsfallet i vår närhet. Våra grannar har hastigt förlorat sin yngste son, som är i samma ålder som jag (54). Denne man har alltid tagit bror för vad han är och inte gjort några konstigheter med det. Detta har ju bror uppskattat mycket och har haft ett stort förtroende för honom. Nu finns han inte mer bland oss levande och det föll på min lott att berätta detta för bror. Bror blev helt tyst och det syntes mycket att han tänkte, tänkte på vad?
Tog 10 minuter innan första frågan kom, vad har hänt?
Sedan kom frågorna spontant med långa mellanrum och jag fick sitta där och vänta på att han kunde ta in vad som hänt och sedan bearbeta detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s