Bruksmentalitet

Jag gillar att sprida glädje och att uppmuntra mina medmänniskor. Det är så roligt att se deras reaktion. När jag kliver av bussen ropar jag tack till chauffören, precis som farfar lärde mig när jag var liten. Som tidningsbud i över 20 år, har jag samlat på mig massor av bilder och försökt att glädja människor med. Jag älskar denna kommun, men ibland undrar jag om inte bruksmentaliteten finns kvar här. I dag känns det som om en del av våra politiker här i kommunen är de som förr kallades brukspatron.

Jag som har rötter i både Sverige och Tyskland ser ju en stor skillnad mellan hur vi behandlar varandra. I Sverige är vi du med varandra sedan många år, men i Tyskland är det ni som gäller. Här kan inte arbetare och tjänstemän/chefer umgås för de måste hålla distansen mellan varandra.

I dag är det två grupperingar i Tyskland som försöker bli lite mer du med varandra. Det ena är IKEA och det andra är socialdemokraterna. Lyssna gärna på Caroline Salzingers krönika om iskylan mellan människor som kan uppstå. Får jag nia dig eller dua er?

För ett tag sedan var det en person i våra ortsgrupper som uttryckte sig på ett sätt som jag inte anser funkar i en öppen Facebookgrupp. Tycker inte det är OK att uttala sig så om en kommunens tjänstemän. Det var bara en som reagerade, en journalist, som ifrågasatte språkbruket.

Som en motåtgärd valde jag att försöka ge en annan bild av det hela genom ett betydligt positivare inlägg.

Men hallå! Var är ni, ni som vill se mer positiva inlägg, ni som vill se mer bilder av Lilla Edet. Ni som tyckte vi behöver vara mer stolta över vår kommun och hembygd. Var är ni som ber mig att försöka skapa ett positivare samtalsklimat, ni som vill se mer stolthet över hembygden.

Jag kan inte göra allt själv…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s