Gurgeltester och konspirationsteorier

Jag blev naturligtvis nyfiken på detta, då jag inte hört något om detta tidigare. Hittade några få länkar först till Newsvoice, som säger sig vara en vetenskaplig tidskrift. Tidskriften beskriv på många ställen som en pseudovetenskaplig tidning som sprider artiklar som inte alltid är så välarbetade och underbyggda som de borde vara om de hade en vetenskaplig bakgrund. Därtill hittade jag även en video på youtube, som beskrev fynden.

Jag skrev några inlägg till den som delade ovanstående och ville ha mer info. Tyvärr fick jag besked att jag lade mig i. Jag kontaktade även SVT och frågade om detta.

I dag har det kommit flera nyhetsinslag om just detta.

Screenshot från Sveriges radio

Även SVT har flera inslag om detta med gurgeltester.
Han köpte in gurgeltester för skolbarn – har fått hot och hat

Regionens tester för skolbarn ”analyserades” i hemmalabb – oroliga föräldrar hörde av sig

Tre frågor: Gurgeltesterna och konspirationsteorier

Ja, det är viktigt att vi alla försöker att vara källkritiska.
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s