Eldsprutande drake

I lördags kväll skulle jag städa lite extra fint i köket. Plockade ner alla knivar från magnethållaren på väggen, en sådan sak som man oftast inte gör i vanliga fall.

Naturligtvis fick vägguttaget strax bredvid även det ett tag med den fuktiga dammtrasan. Fortsätter i stilla mak och är väl någon meter ifrån när det säger pang, och det flyger eldklot ut från kontakten. Säkringarna slog ifrån i lägenheten och huvudsäkringarna i källaren gick åt… rågsikt.

Visste ju inte vad som var under och var väldigt rädd för en brand innanför. Halva lägenheten var utan ström och fick fixa lite förlängningssladdar för att få el i köket igen.
På söndagen fick jag tag i fastighetsskötaren och vi kunde fixa huvudsäkringarna och fick tillbaka elen i de kontakter som var strömlösa förutom två stycken.

Troligen har en tidigare hyresgäst fuskat med att installera ytterligare ett uttag och fuskdragit en kabel och limmat upp ett uttag på kaklet. Nu är det borttaget med hjälp av fastighetsskötaren och han försökte fixa till uttaget.

Tyvärr, det funkade inte. Han får köpa ett nytt uttag och sätta dit och hoppas det funkar bättre, annars får vi ta hit en elektriker.

Men att jag hade en eldsprutande drake gömd i köken hade jag ingen aning om när jag skrev kontraktet. Men jag hoppas den har flugit all världen kos. Tur att det inte hände på natten i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s