Hets mot folkgrupp

Än en gång hittar jag uppklistrade lappar med budskap inom genren ”Hets mot folkgrupp”. Ingen, i alla fall för mig, känd avsändare.

Är det bara jag som reagerar på detta eller finns det fler? Vet inte hu många gånger jag både anmält till kommunen och polisen nazistiska budskap, hakkors o dyl. Första gången var för knappt ett år sedan då de spelade på känslorna angående Wilma från Uddevalla som mördades av sin pojkvän. Då var det en tydlig avsändare och när jag anmälde det till kommunen, så fick jag svaret att jag som god medborgare själv kunde riva ner dem. Då var de placerade på stolpar/lyktstolpar.Andra gången var det A4-plakat ordentligt fastlimmar på olika ytor i centrum. Förutom att anmäla till kommunen kontaktade jag butikerna där de var placerad på deras reklamblad, fönsterrutor. Tobaksbutikens skyltfönster, bankens husförsäljningstavla, bibliotekets ”take away”, folkets hus entre mm.

Hakkors målade lite varstans i kommunen och nu denna lapp.
Denna gång anmäler jag inte, utan någon annan få göra det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s