FRG – Frivillig resursgrupp

För två år sedan gick jag Civilförsvarsförbundets grundutbildning för frivilliga resursgrupper. Vid två tillfällen har jag frågat min hemkommunen om de inte skall ordna någon info om oss. Intresset har varit svalt, därför blev jag extra glad nu när FRG i två dagar stått utanför Kulturhuset och informerat om detta.

Jag tillhör ju FRG i min förra kommun och för att få tjänstgöra i min nya kommun så måste de begära hjälp från en tredje kommun som kan fråga min förra kommun om jag får och fler från den kommunen kan tjänstgöra här. I två dagar har jag nu kollat in vad som händer utanför kulturhuset, pratat med innevånarna och även visat dem vägen till informatörerna från civilförsvarsförbundet.

Själv är vi preppers och är förberedda på att vara utan bekvämligheter mer är de 72 timmar som man bör klara sig utan hjälp om vi blir utan värme, vatten, avlopp mm. Vi har påsar vi kan sätta i toaletten om vi behöver göra 2:an. Och i nödfall även en spade för att gräva en grop i parken om det behövs. Värmefiltar, värmeljus, gasspis konservburkar med mat. Vatten i flaskor i förrådet mm.

Tidigare när vi bodde på landet så hade vi även ett elverk för att kunna driva cirkulationspumparna för att få värme och elda med ved.

Bara en sådan sak som att brygga kaffe i kaffebryggaren funkade inte med ett vanligt hemelverk då den klarade inte den effekten som krävdes. Nyttiga lärdomar.

Tyvärr kom det en pandemi i vägen så jag har inte gått någon mer utbildning. Men hoppas snart komma med på en igen. Mycket av det jag lärt mig har jag ju med mig i mitt dagliga arbete som trygghetsvandrare, Sms-livräddare, Missing People mm.

Min kunskap din trygghet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s