Var finns Jesus Kristus

Tack till Leif Antonsson som hjälp till att redigera bilden

Idag är det valdag till Svenska kyrkan på olika nivåer. Jag har redan i början på tiden för förtidsröstning lagt mina röster i en valurna. Jag är stolt över den demokrati som också finns i kyrkans värld

Vi är ingen åsiktsgemenskap, vi är en trosgemenskap, sade Åke Bonnier i debattprogrammet Sverige möts. Ja det finns många åsikter och synpunkter om hur vad kyrkan skall göra. Men finns det plats i valet för Jesus Kristus?

När jag gick igenom vilka nomineringsgrupper som fanns lokalt var det en grupp som inte hade med något om tro i sitt manifest. En lokal grupp med en massa personer som jag vet har många olika åsikter, varav en del är sådana jag ställer mig bakom, och andra åsikter som jag inte ställer mig bakom. Största problemet där är att jag vet inte var de flesta står i olika frågor.

För mig är det för lite religion/teologi och för mycket politik. De som kandiderar hur vet jag att det gör det med hjärtat med övertygelsen att Gud visar vägen? Själv har jag blockerat nästan vart enda nomineringsgrupp/parti som gör reklam. Jag hoppas att tron och församlingens arbete är i centrum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s