Misshandlad??? – ???

Idag på min sedvanliga promenad som blev mycket senare än vanligt, så fick jag frågan om hur jag mår.

Tackar som frågar, jag mår bra, svarade jag. Ja du ser pigg ut fick jag till svar. Du fick inga skador då?

Skador!?, frågade jag??? Skador från misshandeln som ägde rum natten till i tisdags, sade personen. Jag har inte blivit utsatt för någon misshandel natten till i tisdags, sade jag.

Vi såg dig när du pratade med TV-reportrarna. Ja de är bekanta till mig och vi pratade lite och de ville ha lite bilder på Nussä, så vi ställde upp..

Visst jag blev utsatt för misshandel, lindrig sådan för några år sedan och det var på ljusa dagen. Det största problemet med det var att jag mest var chockad efter det, men inga skador. Diskussionen fortsatte och de berättade att en bekant till dem berättade det i tisdags när de såg mig på torget. Ingen vet varifrån ryktet om att jag blivit misshandlad.

Diskussionen fortsatte med att de vågar inte gå ut på kvällarna här I byn efter att två kvinnliga hundägare blivit attackerade av ungdomar. Jag svarade att jag kommer ihåg det som skrevs i sociala medier och att en kvällstidning hakade på och spädde på den oro som fanns, och att polisen gick ju ut med en dementi om händelserna. Den andra händelsen var polisen på plats och konstaterade att det INTE skett en misshandel. Den första händelsen finns det ingen som ville vittna om, mer än bilder som spreds på nätet.

Vi Trygghetsvandrare hade inte så lång tid efter händelsen möte med polisen och där togs det upp om fakenews mm, och då kom detta upp som ett exempel som lever kvar och skapar otrygghet hos innevånarna.

Jag blev mycket förvånad över varifrån ryktet om att jag blivit misshandlad men också över hur lång tid gamla rykten lever kvar. Själv tyckte jag mest synd om personerna som går runt och är rädda för att de rykten de hört, och gör att de inte vågar gå ut. Jag var glad att jag kunde säga att jag inte blivit misshandlad och även säga att det andra inte var sanning enl polisen.

Jag hoppas att personerna känner sug tryggare i kommun efter vårt samtal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s