Bra jobbat, Edet!

Bra jobbat är ett av de uttryck jag använder när jag vill lyfta personer och/eller organisationer som gör något bra. Bara ett litet tryck på gilla på sociala medier tycker jag är viktigt för att ge stöd till de som försöker sprida det positiva om området.

Som tidningsbud i över 20 år har jag åkt på nästan varenda gata i kommunen, nästan varenda grusväg likaså. Jag har samlat på mig massor av bilder från kommunen. Varenda vandringsled har jag och vovven promenerad och kan säga att jag bara älskar det. Jag försöker dela med mig av vårt vackra Lilla Edet, via blogg, sociala medier men även andra kanaler. Mina bilder har visats på TV och på radion hemsida mm.

Även kommunens organisation har verkligen den senaste tiden satsat på att spegla det positiva i området.
Kommunen har dragit igång en fototävling på Instagram som heter #mittlillaedet. Skolan i centrala Lilla Edet skall satsa på elevfrånvaron och har myntat begreppet Fuxerna 2.0. Satsning på trygghet och säkerhet har också varit ett av målen under senaste tiden.

Satsning på strandpromenaden har gjort med hänvisning till medborgarlöftet. Där har även privatpersoner dragit sitt strå till stacken. När jag delade de första bilderna på att upprustning var på G, så kom som ett brev på posten, whataboutism.

Torget i Lilla Edet har fått sig ett upplyft, men som några kallar det, trälådor. Men trälådorna har blivit en bra mötesplats för människor och fyller verkligen sin funktion.

Jag har hört många säga att media bara skriver så mycket negativt om Lilla Edet. Men är det verkligen så? Jag tycker att media skriver om det som händer, oavsett om det är negativt eller positivt.
Bästa sättet att undvika att det skrivs negativt i media är att försöka motverka att det blir något att skriva om. Kollar man sociala medier så är det de negativa nyheterna som får mest interaktion, med arga smileys och enordskommentarer. Att hakkors i en nymålad gångtunnel blir blir kvar i ca 3 veckor, och blir en nyhet kanske kommunen själv skall fundera över. Det hade inte behövts bli något i tidningen, och ännu mindre diskussioner om det på sociala medier.

Inte länge sedan som rykten i Facebookgrupper blev till inslag i Medierna i P1. Visklek i Facebookgrupp om Lilla Edet blev till riksnyhet i Aftonbladet.

Låt oss tillsammans lyfta det positiva, kommentera hjälpa varandra, gilla inlägg. Det finns så många människor i Lilla Edet, som arbetar ideellt för kommunens bästa, inom en mängd områden. Låt oss lyfta det positiva, hjälpa varandra och öppna ögonen att vi har en vacker kommun.

Kolla gärna på SVT Nyheter Väst och kolla in senaste positiva nyheten 🙂

Let’s make Lilla Edet great again.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s