Räkna med hat

För inte så länge sedan såg jag detta inlägg från Sanna Nielsen i sociala medier och började fundera på vad det är som gör att man måste kommentera saker och ting med negativa ordalag. Visst får man nästan säga vad som helst, men måste man göra det?

Jag har gått i moteld mot personer som gjort angrepp på mina vänner, men när jag själv blev drabbad, så höll de tyst.


Jag är förbannat stolt över att ha fått äta middag med landshövdingen, nominerad av kommunen. Glad över att ha blivit tilldelat Blåklintpriset från Liberalerna och nu senast blivit utnämnd av tidningen TTELA till vardagshjälte. Men ibland är min fundering, var det värt det???

Jag har blivit uthängd i grupper, så otroligt förtalad så till och med censuren slog till i en (utan censur)-grupp. Jag har blivit misshandlad mitt på busstorget. De som ringde polisen sade till mig ”jag vittnar inte”. Andra skriver helt öppet i olika grupper ”kontakta mig på messenger och jag skall berätta saker om honom”. Andra skriver helt öppet vad de tycker och tänker, vad rykten säger. Rykten, hur mycket av det är sant, och hur mycket har vuxit mellan mun och öra på personerna? Andra personer säger saker som de påstår att jag har sagt det och det. Hur mycket av det är sant?

Man skall gå till grannen för att höra hur man har det hemma.

Ja grannen vet alltid mycket mer än vad man själv vet, eller? Ibland gråter även jag, över det som sägs. Andra använder andra metoder för att svartmåla mig genom att anmäla mig, oss, till olika instanser. Säkert är det flera som blir glada när de får höra att att även jag tar åt mig ibland och även gråter.

I morse på morgonpromenaden med vovven träffade jag på åtta killar på väg till skolan. Några satte sig ner på huk för att prata med Nussä, andra undrade vad jag skulle göra idag. Berättade om tvätten jag skulle ta hand om, stryka, mangla mm. Åtta grabbar ville hänga med mig hem och hjälpa till, visserligen för att slippa skolan, men ändå. 🙂

Det gnälls på ungdomar, än det ena och än det andra, hackas på föräldrarna mm. Men varför är det oftast de vuxna som pratar skit? Det skall ha åsikter hit och åsikter dit, om saker som de inte har en aning om. Sådant gör förbannat ont ibland.

Nu skall jag torka tårarna ur ögonen och fortsätta göra det jag är bra på, medmänsklighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s