Bra jobbat, Lilla Edet!

Bra jobbat, Lilla Edet! Ja vad mer kan man göra än att utbrista i ett glädjetjut!
Jag älskar Lilla Edet som den lilla köpingen som den är med många fina människor och rör sig i samhället, men samtidigt finns det också individer som gärna ställer till det för sina medmänniskor. För att citera kommunstyrelsens ordförande, så har kommunen en ny säkerhetschef som tagit situationen på allvar.

Jag är inte rädd när jag är ute och går på byn, men det känns olustigt att se alla skivor som sitter där fönster normalt sitter. Under en tid undvek jag att ta promenader här i centrum då man bara blev deprimerad av vad man fick se.

Det var Bengt Larsson, som tidigt i morse var ute på morgonpromenad med sin hund, som såg hur flera olika lokaler fått fönster sönderslagna. Våra promenader lade vi om, för att slippa se eländet och slippa vara den som anmälde det som skett.

Sedan några veckor har vi återgått till vår vanliga promenadrunda och vi känner oss glada igen.

Flera fall av skadegörelse, inbrott och vandalisering har drabbat Lilla Edet den senaste tiden. Polisen jobbar efter en hypotes om att det är ungdomsgäng som begår brotten.
– Det finns olika utmaningar på sociala medier som kan vara en utlösande faktor, säger Victor Prästbacka, kommunpolis i Lilla Edet till TTELA.

Insatserna med väktare, trygghetsvandrare och mer polisnärvaro har gjort sitt, och det känns oerhört gott att se. Så bra jobbat, Lilla Edet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s