Mötesplats för alla

Tack Lilla Edet för omdaningen av torget. Det behövdes verkligen! Ja inte av att det var dåligt men jag ser det som att torget är kommunens vardagsrum. Hit kommer turister, hit kommer innevånarna och vi behöver träffas. Unga, gamla, vi svenskar som är födda här men också de som kommer från andra delar av landet och av världen.

Vi behöver hitta mötesplatser för att skapa kontakt med andra, hitta nya vänner, eller umgås med gamla vänner.

Torget har möblerats med blommor, kuber att sitta på och chilla finns. Brunnen till fontänens pumpstation kommer att göras om med blommor i stället för de stenar som bänds loss och kastas i fontänen. Torghandlarna har fått mindre yta, men ger också ett mer livligt intryck, vilket är viktigt.

Visst är det härligt att se blomprakten i centrum, så inbjudande, så välkomnande.
När kommunen för ett par år sedan hade möte på torget för innevånarna föreslog jag att lekplatsen skulle flyttas en bit, för den döljer vår vackra fontän till viss del. Och en sandlåda bara några meter därifrån, är ingen bra kombo, anser jag. När sedan sofforna togs bort för reparation och ommålning, så fanns inte sittplatser för alla, och det blev då mer plats för lek och bus.
Jag föreslog även att väggarna på lägenhetshuset skulle användas för turistinfo, föreningsinfo, näringslivsinfo mm. Även en skylt till var det finns en toalett. Men det kanske kommer. Kan man annat än att älska Lilla Edet för detta.Detta med mötesplatser är något som växer upp på många olika ställen i samhället.
Trollhättan skapar nu mötesplatser i de södra statsdelarna, just för att människor som bor och verkar i området skall kunna träffas, umgås, sitta vid bord och grilla, eller bara småprata. Vid en del bord finns det tak med solceller där man även kan ladda sina mobiltelefoner. Då gör det inte så mycket om det regnar lite

Ale hänger också på trenden för att skapa mötesplatser mellan husen och andra ytor.Ja detta är ett lyft för Lilla Edet och Anna Berlin, enhetschef för stadsmiljö i Lilla Edet har gjort en fint arbete. Läs gärna intervjun med henne i Alekuriren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s