Skärtorsdag…

Vaknar tidigt, startar kaffebryggaren, in på toa, på med kläder kaffekoppen i handen och tar med vovven ut för att göra sin toalett.

Medan jag tänder cigaretten och smakar på kaffet går vovven runt och läser av vad som hänt här i natt. Ser att en av mina solcellslampor är borta och grymtar till. Funderar på vad som hänt. Det har ljusnat tillräckligt för att se om det ligger några jointar i närheten. Kollar extranoga runt hyresvärdens askkopp och där ligger en halvrökt Marlboro.

Förutom solcellslampan så verkar det ok. In i lägenheten häller upp en ny kopp kaffe och startar datorn och bläddrar snabbt nyhetssajterna för att se om världen gått under eller inte. Världen verkar vara kvar i befintligt skick, tittar på klockan inser att det snart är dags för ett zoom-möte med kyrkan. Inser att jag inte hinner gå en längre promenad utan få bli en kort sådan med vovven i centrum.

Det blänker till i gräset vid trottoaren och jag tittar ner. Ännu en blisterförpackning och kollar noga. Benzo på utländska 🤔 tar några steg till ser ytterligare en tom medicinförpackning ännu mera Benzo även denna med utländsk text. Suckar djupt för mig själv när vi styr stegen hem till mötet.

Mötet var intressant och många fina diskussioner och blev senare än jag räknat med. Får bli två halvlånga promenader idag då jag inte hinner med en milslång sådan.

Träffar Kling och Klang på vägen och vi kommer i samspråk. Pratar om skillnaden mellan nya och gamla chefen. Fortsatte om vad som hände i västra delarna av byn sent igår kväll. Nej jag hade inte hört något utan det var helt nytt för mig. Vi samtalade om några personer om de kunde misstänkas ha något med saken att göra.

Hemma igen och inser att tiden har runnit fortare än tänkt, och jag hinner inte laga den middag jag tänk. På med jackan ner till butiken och handla snabbmat för micron, in på apoteket, hämtar medicin. Styr åter stegen mot hemmet då jag hör någon ropa Larsson. Ser Kling och Klang ropa på mig och vinkar.

De berättar att ett stort antal skolungdomar varit inne i butiken tidigare jag nyss har besökt. De skrämde både personal och kunder, snattade och ställde upp en stor trut mot en som vågade protestera.

Jag informerade återigen att jag lagt av med Trygghetsvandringar i kommunen pga samarbetsproblem vilket de var mycket medvetna om. Men de uppmuntrade det jobb jag tidigare gjort och säger att vi behövs ute på byn. Vi har gjort förbannat bra jobb tidigare. Utan att gå in på detaljer sade de att det bekymrade sig för personen som vågade säga till ungdomarna.

Brorsan får fixa middagen medan jag går in i duschen. Skall ju snart öppna kyrkan och utan mig blir det friluftsgudstjänst vilket inte var den bästa tidpunkt för nu.

Iväg till kyrkan men hinner en sväng in i butiken för att kolla läget och höra personalen.

Kommer hem från kyrkan och innanför dörrens står välkomstkommitén. Var har du varit Husse, säger vovven hoppandes. Vi tar på kopplet och går ut. På gångbanan kommer en bil sakta körandes upp kring oss. Stannar till och tre ungdomar skriker BENGT hoppar ut ur EPA:n. Men tjenare säger jag, vad skall ni hitta på?
Nu är det fest, skolan är slut. Vi står där och snackar lite skit, och jag frågar om de vet något om det som hände i butiken tidigare idag. De lovade att medverka till att det inte skulle upprepas, och vi fortsatte vårt festsnack och jag uppmanar dem att ta det lugnt med sprit och flickor.

Kom på att kvarterskrogen hade öppnat sin uteservering idag och gick hem och hämtade bror och sade, nu passar vi på att ta en stor stark, när vi kan sitta ute och njuta i säkerhet. Vi börjar promenera bort och när vi kommer ut på stora vägen saktar nästa EPA, och ungdomar skriker GLAD PÅSK, BENGT. Jag ropar tillbaka, glad påsk, och hitta inte på något dumt.

På vägen hem igen kommer åter en EPA med ungdomar, ”Nu skall vi ut och supa, spy och knulla”, skriker de till mig. Tyvärr svänger de andra hållet och jag får inte pratat med dem. Hinner inte promenera så många meter innan jag möter ytterligare en ungdom, men ett konstigt leende, en glasartad blick och reagerar inte när jag säger hej.

Bedrövad av allt som hänt under dagen, går jag och lägger mig. Vaknar av att mobilen plingar till, en bil brinner på en parkering. Svarar inte, utan vänder mig om för att sova vidare.Långfredagsmorgon och jag vaknar som vanligt tidigt. Bestämmer mig snart för att ta promenaden runt älven med vovven. Bestämmer mig för att ta en promenad runt skolan där jag inte promenerat sedan december i samband med att jag slutade trygghetsvandra.

Kan bara konstatera att jag ångrade mig djupt, då det var nedslående. SUCK!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s