Dilemma

Trollhättans stad har nu på försök ändrat riktlinjerna att vi Trygghetsvandrare får vara på Bilträffarna på Överby. Detta efter påtryckningar bl a från polisen. Dock måste vi i första hand tänka på vår egen säkerhet. Det andra kravet är att vi är utbildade vilket västen visar att vi är, och därmed gäller kommunens försäkring även oss.

Jippi tänkte jag, då kanske jag kan åka dit och göra en insats för tryggheten. Jag är ju utbildad Trygghetsvandrare i Trollhättan och jag känner många ungdomar där. Jag har också varit trygghetsvandrare i Lilla Edet, men hoppat av, av flera skäl, bl a för att vi inte är försäkrade här. Jag känner ju många ungdomar även i Lilla Edet och de blir jätteglada när de ser mig. Tror de blir lika glada när de ser mig i Trollhättan. Nästa tanke blev, skall jag åka till Trollhättan, agera under Trollhättans stad, och ta hand om Lilla Edets ungdomar?

Jag vill gärna göra det för ungdomarna oavsett vilken kommun de bor i, men vilken kommun skall jag agera för. Om jag rapporterar i Trollhättan och det är Lilla Edets ungdomar, så lär det knappast komma Lilla Edet till godo.

Dilemma, säger jag. Tills vidare avstår jag Överby för min egen säkerhets skull…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s