Tack till TTELA

Screenshot från TTELA.se

Jag och bror fick möjligheten att vlogga om vårt liv under pandemin i vår lokaltidning TTELA.

Reporter Elina Bratt Lejring tillsammans med fotograf Christian Flodin var nere hos oss och pratade och fotograferade oss. Vi möblerade upp i trapphallen/innergården för att kunna hålla avstånd i pandemitiden.


Där satt vi länge och pratade om vad vi fyller våra tider med under pandemin. Även vi längtar efter att ”börja leva igen”. Vi saknar våra kulturbesök men även att få åka till Tyskland för att shoppa och hälsa på släkt och vänner. Av solidaritet med andra människor så har vi undvikit att vara på andra ställen än hemma. Fyra gånger på Överby, varav två gånger för att göra syndundersökning för bror och att hämta nya glasögon. De gångerna har vi vågat åka buss mellan Lilla Edet och Trollhättan men tre av fyra gånger har vi gått från Resecentrum i Trollhättan till Överby då det varit för trångt på bussen enligt oss. En gång i Göteborg för att komma hemifrån under semestern.

Även om jag under några år jobbade med film, vilket jag föredrog att göra bakom kameran (även om jag vid några tillfällen fick hoppa in framför), så var det helt nytt för mig att Vlogga.


Ovan en bild från det jag spelade barägare Douglas Svensson i ett avsnitt av Kommissarie Winter. Jag hade precis upptäckt ett ritualmord och var otroligt chockad. Finns på Öppet Arkiv på SVT om ni vill se. Men jag trivdes bäst bakom kameran.

Att filma mig själv och bror plus flera andra, och sedan att prata till filmen har aldrig varit något jag ägnat mig åt. Men det var mycket kul och jag tror jag har fått blodad tand för det 🙂
Skulle gärna vilja göra några fler avsnitt om detta om olika ämnen och publicera i bloggen här.

Att ta regi från någon annan är en sak och det blir många gånger omtagningar om regissören inte är nöjd med resultatet. Att vlogga innebär att man är regissör, kameraman, skådespelare, ljussättare mm i en och samma person.

Just nu funderar jag på att göra något om hur viktigt musiken är i våra liv. När mor drabbades av Alzheimers så var musiken många gånger öppningen till en dialog. Samma sak när det gäller bror så är musiken en bra väg att öppna med till olika typer av samtal. Vi får se vad det blir utav det 🙂

Stort tack till TTELA för en ny erfarenhet och att vi fick visa upp oss.

Vi längtar efter att börja leva igen. Reportaget som gjordes när TTELA var här.

Bröderna Larsson firade nyåret med skumpa och nedräkning. Det blev även en ovanligt lugn trygghetsvandring

Men det blev även en extra intervju för tidningen om vårt arbete med trygghetsvandringar. Trygghetsvandrarna skapar trygghet kring nyår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s