Hur elakt får det bli?

För några dagar sedan kom detta inlägg upp i en grupp som jag är med i och jag ställde då en fråga om källa. Fick först en kommentar om att det var smittskyddet, frågor på det? Därefter drog debatten igång om olika saker och att jag påstod att jag ifrågasatte personen att hen ljög.

Sedan gick någon in och förklarade hur skolan hade gjort för att hantera situationen och att dessa elever inte var på skolan utan hemma, men de som misstänktes vara i närheten uppmanades att hålla koll på de sina om uti fall att.

Så just nu hade ingen på skolan Covid-19, men att man skulle vara på sin vakt då det har upptäckts tidigare.

Jag förstår att att detta med Corona får många att gå på tårna men dessa uttryck med hat, ifrågasättanden och hårda tongångar är inget nytt och kan inte skyllas på Corona.

Här i min centralort hade vi tidigare en ryktesspridning om att en Pizzeria spred Corona via sina pizzor, och det hade gjort att elever och lärare på skolan hade smittats och att det tagits beslut om att grundskolan skulle stängas.

Jag tycker inte det är roligt att delta i debatter med ett sådant språkbruk och tonläge. Det visar brist på respekt. SVT skriver i en nyhet bla följande.

Men vi måste samtidigt protestera mot den våg av missaktning, förakt och otidigheter som vår reporter sedan denna felsägning har varit tvungen att utstå på sociala medier och i sin mejl. Tillmälen som pucko, stolpskott, idiot, dumhuvud, korkad, jävla lallare, blåst brud, mupp, inte alla hästar i stallet, dum i hela huvudet, störd, clown används helt öppet i en Facebook-tråd. En och annan försöker stävja språket och debattnivån men flertalet anser sig kunna skriva just den här typen av tillmälen.  

Som chef anser jag att det är fullständigt otillständigt att en medarbetare som utför ett svårt och viktigt arbete ska drabbas av detta för vad som, ärligt talat, är en olycklig felsägning.  

Jag blir bara såt trött på detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s