Ovanlig sommar

Nu har det hänt igen, ett inbrott i fotbollsklubbens stuga.
Tråkigt att se bilderna, men kan kanske vara bra om samhället vaknar.
Detta är fjärde inbrottet denna sommar. Redan i våras gick länstyrelserna ut med att det blir en ovanlig sommar, inte minst för ungdomarna. Många kommer inte att åka bort och får vara hemma hela sommaren. Hur mycket har samhället tagit höjd för det?

Kommunen här tog tidigt bort feriejobben då kommunen befinner sig i ekonomiska svårigheter. Men de kan ju inte säga att de var oförberedda på detta, då det hela tiden har kommit info om detta uppifrån. Detta blir stora kosnader för klubben men också stora kostnader för kommuen.

En tidningsartikel i TTELA säger följande:

I helgen var det många upprörda personer som reagerade på Facebook gällande förstörelsen i Tingbergsskolan i Lödöse. Fönster var krossade, sittplatser och förråd var vandaliserade och leksaker låg utslängda.

– Det är en vandalisering som pågått i två veckor, tio fönster har krossats i Tingbergsskolan. Vi har tejpat och säkrat dem tills vi får beställningarna av glaset. Leveranstiden är 4–6 veckor, säger Edethus fastighetschef Magnus Casperson.

Magnus Casperson berättar vidare att kostnaden per fönster är 5000–10 000 kronor. Pengar som tas direkt från bildningsnämnden som därmed drabbar skolornas budget.

Hur möter vi detta?
Vi måste samarbeta mer mellan kommun, polis och frivilliga. Vuxna, föräldrar och övriga måste hjälpa till i detta. Grannsamverkan, Trygghetvandringar, väktare och polis mm, måste med i arbete. Jag har varit på flera föräldrarmöten då föräldrar uppmanas att samarbeta mer…

Vi måste ta ställning IRL och inte bara skrika ut vår frustration på Facebook.

Vill avsluta med en insändare som min kompis skrev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s