Ungdomar på frammarsch

20190316_141151.jpg

Fyra ungdomar som tror på framtiden
Fyra ungdomar som vill något
Fyra ungdomar som tar tag i saker
Fyra ungdomar som vill inspirera

Så vill i alla fall jag beskriva LEA, Lilla Edets Arrangörsförening, en av de nyaste föreningarna i vår kommun. Deltagarna får professionell vägledning genom Kultur i Väst, och arrangören Isabel Lagos i ett samarbete med Lilla Edets kommun. Förhoppningsvis kommer detta projekt att kunna sprida sig i hela regionen.

I går hade dessa ungdomar Kick-Off, för sin verksamhet. Det började med ett infotält på busstorget där de tog emot intresserade och informerade om sin verksamhet. Människor kom fram och pratade med ungdomarna och gav dem sitt stöd och tips, inför framtiden. Glädjen och det där ”djävlar anamma” lyste om hela gruppen.  Vilken känsla att få vara med på ett litet hör av detta!


Senare på kvällen blev det sedan evenemang på torget. Här är gruppen Pyrox som har en eldshow, ett uppskattat inslag bland besökarna.

20190316_185400.jpg

Även föreningen Nördimperiet hade en mötesplats på torget som visade upp sin verksamhet.

20190316_184354.jpg

Målet med projektet är ju att fånga upp ungdomar till att skapa något, till fromma för ungdomar, kommunen och regionen. Detta är inte minst viktigt i skolans arbete, till att hitta de personer, som kan och vill skapa något nytt, skapa levande möten mellan människor och generationer. När vi lever i en digital värld på nätet. Visst är det roligt med vänner på Facebook, men det går inte att jämföra med möten IRL. Lilla Edet behöver också ett rikare kulturliv, inte minst för ungdomar, och där har du och jag, som har ungdomen i backspegeln ett ansvar till att stödja och hjälpa dessa fantastiska individer.

Efter mötet med dessa ungdomar så ser jag verkligen fram emot deras nästa projekt, Färgfestivalen som kommer att gå av stapeln i maj och då i Slottsparken. Ledorden i detta är värme, färg och att synas. Gruppens mål är att nå ut till fler ungdomar, som tyvärr inte tar så stor plats i kommunen och inte har så mycket evenemang just för dem.

20190316_184805-1.jpg

Efter alla uppträdanden, möten med alla engagerade samtal med ungdomar och projektledare, så var det skönt att få grilla  marshmallows över öppen eld, som sedan smakade som len vanilj när de smälte på tungan.

Tack LEA för en inspirerande dag som blev en fullträff!

5 reaktioner på ”Ungdomar på frammarsch

 1. Isabel Lagos

  Underbar läsning! Också roligt att få träffa dig och ta del av ditt arbete.
  Vi ses hos LEA inför planeringen av nästa äventyr.
  Allt gott,
  Isabel

  Gillad av 1 person

  1. Tack Carita!
   Jag försöker hitta min egen känsla i det jag beskriver, men också vad jag vill beskriva med inlägget.
   I detta fall ville jag även lyfta dessa ungdomar, inte till skyarna, men att ge dem ett liten spark till fortsatt arbete. 🙂
   380 besökare på 9 timmar känner jag mig nöjd med 🙂

   Gilla

   1. Det ska du absolut vara nöjd med! En sak bara som jag såg nu, de här ungdomarna är 17-20 år, kursen ges utanför skolan. Det var förra året vi hade en liknande kurs för yngre åldrar inom ramen för högstadiet.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s