Brottsofferjouren 30 år

20190222_143355.jpg

Bengt Laveberg, fd Polismästare i Trollhättan och Julia Färjhage, kommunalråd  i Lilla Edet kramas av respekt för varandra.

Brottsofferjouren är en av de fantastiska ideella organisationer som hjälper till att stödja brottsoffer på alla sätt, de kan…
Sverige behöver mer ideellt engagemang i olika frågor, där vi kan vara medmänniskor åt varandra. Jag ser ju hur vi människor fjärmar oss åt från varandra i olika sammanhang med ord, någon måste göra något, alla måste göra något, men inte jag. En egoism som jag har svårt att förstå. Det offentliga samhället och vi ideella organisationer måste samarbeta, för att nå målen för ett tryggare samhället.

Jag lärde känna herr Laveberg på 80-talet när han åkte buss med mig från sin bostad till arbetsplatsen i polishuset i Trollhättan, så jag vet vilken drivkraft han här. I dag träffas vi till och från och samarbetar för att göra samhället tryggare.  Även om vi arbetar ideellt inom olika organisationer, så har vi ju samma mål, att vara ett medmänskligt stöd.

På gårdagens jubileum här i Lilla Edet, så firade det med musik, men också information från polis, räddningstjänst, kommun mm. Polisens information handlade mycket om trygghet för den äldre delen av innevånarna, men lika viktigt för oss alla. Vi fick info om hur dessa ligor arbetar, och på ett par tre dagar, så har de utfört en mängd brott, och redan hunnit lämna landet, kanske till och med innan någon märker att de blivit av med handväska/plånbok. Man får en helt ny insikt i hur det går till, långt från kvällstidningarnas varningar om vad som sker.

20190222_124912.jpg

Att detta var något som intresserade oss, märks inte minst på antalet besökare i Folkets hus. Skall vi kunna agera gemensamt, så måste vi också veta hur de som utför brotten tänker och agerar. Så ett stort tummen upp för den informationen.


Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, och jag är otroligt stolt över vår svenska välvilja att hjälpa andra, oavsett vad det handlar om. Vi måste också bli fler som gör det, av medmänsklighet. Så, har du något du tror på, så har du möjligheten att göra en insats.
Stort grattis till Brottsofferjouren 30 år!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s