Gott nytt år

Ja då har det blivit 2019 ett år vi under en tid kommer att förbanna, just för att vi glömmer av det och skriver 18 i slutet, när vi skall skriva datum. Jag tror det är en tradition hos många att vi ”glömmer” det. Ja denna årstid är traditionsbunden, men att traditionerna är unika i varje människa och individ. En av våra traditioner är att skåla in det nya året med någon form av bubbeldricka.

I år blev det en flaska Freixenet för 99:- Fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrusskal. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.

Men innan vi kom så långt så skapade vi en ny tradition? Vi besökte Verdandis nyårsfirande för att önska så många andra ett gott slut och gott nytt år. Här är alla välkomna, och vi var många som kom. Visst är det härligt med människor och gemenskap över alla gränser. Och innan det hade vi också tänt upp Guds hus till nyårsbön.


Många diktstrofer av Erik Axel Karlfeldt (1864-1931) klingar välbekant, som denna till exempel ”han talar med bönder på böndernas sätt men med lärde män på latin” – en bra beskrivning av Karlfeldt själv, dalkarlen av bondesläkt som blev poet och ledamot av Svenska Akademien. En svensk tradition så det förslår. Ja det är ju så livet är, möte med många människor, och på villkor som passar alla.

När flaskan var öppnad och vi hade skålat, så blev det Monica Z på TV:n. Som gammal filmarbetare så kollar man ju film på ett annat sätt än man gjorde innan. Mycket film är ju inspelad i får närhet, så man letar fel, man letar var miljöerna kommer ifrån, osv, så jag behöver se dessa filmer några gånger innan jag kan njuta av handling och film. Yrkesskadad!?

När jag sedan fått av mig kläderna och kommit under täcket, så ringde det på dörren och grannarna kom med lite julöl, mums och trevligt sällskap en timma. Tack för det…

Nyårsdagens traditioner bjöd på Nyårskonserten från Wien. WoW, ja det är bara så fantastiskt att det funkar med alla dessa musiker som oftast spelar samma melodi, och på exakta punkter i stycket. En upplevelse som heter duga. Nyårsdagen är ju också en av de får folkvandringsdagar som vi har kvar. Inbjuder vädret så måste man gå en långpromenad. I dag blev det 8 km i blandad natur och bebyggelse.

Så nu sjunger nyårsdagens på sina sista timmar och jag önskar alla en god fortsättning på 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s