Lilla Edet hjälpen med det stora hjärtat

För några veckor sedan lade min vän Anders Gustavsson upp ett inlägg på FB om hur våra uteliggare i kommunen har det, och med en liten pik mot kommunen. Jag svarade med varför dra igång något eget projekt och starta en grupp på FB. Han tog mig direkt på orden och bjöd in mig som nummer två i gruppen. Vi visste nog inte vi drog igång. All heder åt Anders som nu är en stor drivande kraft i detta. I dag är i på väg att bygga upp en förening, Lilla Edet hjälpen/Verdandi, där vi gemensamt skall verka för gemenskap. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så har du bara lite tid över, så räcker det för att göra en insats.


På bara några veckor har vi vuxit från 0 till nästan 400 medlemmar, 400 medlemmar som på olika sätt vill stötta människor som har det svårt. Ett otroligt gensvar, på en liten ort, där man gärna får en annan bild av livet, när man följer grupper och personer på Facebook. Så det finns verkligen empati och omtanke även här, om man väljer att möta vardagen med öppet sinne, sådant som gärna försvinner i mängden av påkörda katter och felsorterade sopor.

Under vår korta existens har vi hunnit med två soppkök i samhället, vi har fått andra aktörer som likt pizzeria Roma öppna upp med gratis mat på julaftonen. Vi har fått butiker att ställa upp och sponsra olika verksamheter, just för att ge ensamma, sjuka, vuxna och barn som har det svårt.

I dag fick vi hjälp med att vara inomhus med soppköket. Att det fanns ett behov, med medmänsklighet visste vi, men att välviljan att hjälpa till, var så stor, var det mindre kunskap om. Så med små och förenade krafter så kan man förändra mycket i i gemenskap.

Så fattig eller rik, ung eller gammal, ja oavsett så är du välkommen att smaka soppa och gemenskap. Oavsett vem du är så är du välkommen, till oss.

På nyårsafton slår vi på stort och har öppet i Slottscafeets lokaler från kl 11 på förmiddagen till efter midnatt. Då serveras enklare mat under hela dagen, vi får vara inne i ett varmt och ombonad sällskap och gemenskap.

Stort tack till Anders Gustavsson och alla andra som bidrar till ett varmare klimat. Lilla Edet hjälpen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s