Från lugnet till SÄPO

I vår kommun pågår jämt och ständigt debatten om skolan. Upplevelser som personer har är oftast de egna och detta kan ibland starta konflikter. Detta skedde hår om dagen och en förälder dök upp på skolan och de fick tillkalla polis. Tror knappast att händelsen är unik för vår kommun. Men oftast blir diskussionerna om hur bra skolan är, vilket ansvar den har och vågorna går höga. Jag som vuxen, säkert gammal gubbe i mångas ögon ser det gärna på ett annat sätt. Jag delade denna artikel på FB med en frågeställning

Jag tänkte få igång en debatt om detta, då vi alla har ett samhällsansvar. Tyvärr missade jag en liten, men mycket viktig detalj i detta. SÄPO skulle göra tillslag mot tre olika adresser på orten, och vem tog med det i planeringen?

Det första som sker är att det protesterar mot att artikeln är låst. Därefter brakar det stora helvetet igång. Någon ser 10 pikétpoliser och föräldern jag ville ha diskussion om kom bort. Nu blev frågorna många och vad händer på skolan. Sedan blev det friskolan och och vilken uppståndelse. Någon ber att någon betalande lägger upp skärmdumpar på artikeln så alla kan läsa och någon annan gör det. Pikétpoliser bara för att en förälder bad sig dumt åt. Helt plötslig var jag en stor idiot som delade en låst artikel, och jag fick gå i försvarsställning.

Ibland undrar jag hur hur folk kan lägga ihop ett plus ett och det blir sjuttiontvå…

Jag tog en promenad fram till centrum 8ch förutom några polisbilar så gick livet sin stilla gång som det brukar göra. Folk går till och från affärer, småpratar med folk, och säkert var samtalsämnet det som hände på byn. Lugnt och stilla, men på nätet kändes det som tredje världskriget brutit ut. Vilka kontraster. Jag tog mig ner mot stället där de senast hade setts och jag ser en polisbuss, några filmare från TV-kanaler och en hel del journalister.

På torsdagar har polisen en husbil på torget där vi har möjlighet att göra enklare polisärenden. Gick och pratade med dem och där gick arbetet som vanligt. Pratade med verdandi som hade soppservering för utsatta på torget och där var det lugnt. Träffade ett par reportrar från lokalradion och pratade med dem. Frågade om de sett något…

Javisst svarade de. En massa journalister. Så vitt skilda värdar den IRL och den på nätet

På vår stora skola hade information gått ut att det skulle finnas poliser dör idag. Om det beror på händelserna på skolan eller tillslagen vet jag inte målet var i alla fall att skapa trygghet. Vid friskolan fanns det misstanke att det kunde finnas en sprängladdning i en lägenhet ovanför skolan.

Klockan 14 ledsnade jag på alla kommentarer och bestämde mig för att låsa inlägget. 68 kommentarer, men jag fick inte svar på frågan om hur barn skall lära sig ta ansvar om inte vuxna kan…

SUCK

3 reaktioner på ”Från lugnet till SÄPO

  1. Tycker det verkar som du fick många svar – att det finns inte så många vuxna som kan föregå med gott exempel i frågan… Det är så mycket sandlåda många gånger att jag blir mörkrädd 😱 Tänka själv, och att tänka innan man svarar, verkar vara en utdöende konst…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s