Miljösmart kostar tid/pengar

Jag är nu inne i ett stim med mycket tjänstgöring i Fors kyrka i Sjuntorp vilket är min gamla församling. Från där jag bor nu är det ca 10 km, och ca 15 minuter med bil. Inget avstånd att oroa sig över. När jag bodde utanför Sjuntorp gick jag nästan alltid hit istället för att ta bilen. I Sjuntorp gick jag under namnet vandraren då jag gick till affären, jag gick till kyrkan och några gånger i veckan tog jag en långpromenad på ca 10 km. Jag mås bra av att promenera och det ger många medicinska fördelar men även ett inre lugn. Förra helgen gick avgassystemet sönder på bilen och i all hast ringde jag efter taxi. Nästan 400:- för att göra gratisarbete, nej, det kändes inte OK.

Att gå, kändes mer OK, och det hade jag säkert gjort på sommarhalvåret, men snö, is, slask och mörker kändes inte lockande, då det tar drygt två timmar. Så jag bestämde mig för att åka kollektivt långt det gick. Tjugo i sju i morse promenerade jag de 15 minuterna det tar till busstation. Strax före klockan sju kliade jag ombord på bussen till Lödöse södra station. En sträcka på 16 kilometer och ca 20 minuter. Efter 5 minuters väntan kom pendeln och jag satte mig till rätta för att åka till Trollhättan. En sträcka på tre och ev halv mil och knappt 15 minuters restid. Nu var det 40 minuters väntetid där innan bussen skulle gå, inte till Sjuntorp utan Lilla Edet, varifrån jag startade. En mil och 19 minuter senare klev jag av på hållplats Torpa. Nu hqde jag 4 kilometer och ca 50 minuter kvar innan jag var framme.

Så taxi och 15 minuter kostar ca 400:-

Kollektivt kostade 3 timmar och 67 kronor.

Funderar på hur miljömedveten jag var kontra tiden det tog. Nej jag går mycket gärna och de fyra kilometerna från bussen till kyrkan var inte längre än jag tidigare hade att gå, så det gjorde inget. Men det kändes otroligt skönt när jag gick där i kyrkgången och det pirrade till kroppen. Det var aktivitetsmätaren som talade om att jag gått dagens 10000 steg. Duktiga jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s