Alla goda ting är tre

Att jobba natt innebär ju att man får förlägga sömnen på andra delar av dygnet.

Själv har jag till största delen i mitt liv jobbat oregelbundet och har trivts med det. Visst jag har jobbat kontorstid och det är verkligen inget för mig. I snart 20 år har jag jobbat som tidningsbud även om jag jobbat med andra saker också under tiden. Samtidigt känner jag att åldern tar ut sin rätt och man orkar inte lika mycket som tidigare.

Förr kunde jag jobba 7 dagar i veckan natt, och även andra saker på dagen. Men nu sedan jag delvis fick sjukpension så jobbat jag sex dagar I sträck och ledig åtta. Der är vad jag orkar. Mina lediga veckor kan jag arbeta med annat efter bästa förmåga.

Så jag går och lägger mig runt 21 på kvällen och min klocka ringer 00.30 för uppgång. Jag börjar 02.15 och behöver en startsträcka i lugn och ro med ett par baljor lut (kaffe).

När jag sedan kommer hem så gäller det att hjälpa bror med lite moraliskt stöd inför hans arbetsdag. Då blir det oftast en sväng på FB. Jag upphör inte att förvånas över alla som nyss klivit upp, klagar ”jag är så trött”. Då kan inte jag låta bli att retas med dem och säga att jag skall krypa ner under ett varmt täcke och njuuuuuuta. Då sover jag ytterligare några timmar innan jag sätter igång med sådant som måste fixas. Men oftast har jag inte fått min dygnsvila förrän jag sovit en tredje omgång. Den omgången kan jag ta när jag känner behovet och inget är planerat.

Nej, så när det gäller sova, så är alla goda ting tre….

En reaktion på ”Alla goda ting är tre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s