Ideellt arbete

Att jobba ideellt inom olika delar i samhället är mitt sätt att tacka för det stöd samhället ger mig i form av sjukersättning.

Visst man blir inte rik på sjukersättning, men samtidigt kan göra en insats efter ork och förmåga. Perioder av mer ork, kan ge jag ge mer av min tid, samtidigt som jag alltid kan tacka nej, utan att ge långa förklaringar till varför. Visst, jag skulle inget hellre vilja att få jobba 100% men jag måste acceptera att jag inte kan, hur gärna jag än vill. Men oavsett så kan man inte heller sitta hemma och rulla tummarna, utan måste göra något. Då passar ideellt arbete bra. Jag har många fördelar av ideellt arbete iom att jag är social har mycket kompetens inom många olika orden, så man skall inte klaga. Och man behöver träffa folk och få inblick i andra människors livsvillkor. I morgon har vi mottagande av ny kyrkoherde i vår hemförsamling, och jag har blivit ombedd att vara ljudtekniker under högmässan då bl a Biskop Åke Bonnier närvarar. Skall bli spännande att vara en kugge i detta hjul. Efteråt blir den en ”efterfest” i kyrkans hus, där det blir lunch med något gott att dricka till. Ser verkligen fram emot morgondagen. Tack min Gud att du ger mig den möjligheten och man får vara glad att man blev som man blev,när man inte blev som man skulle… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s