Krubbgudstjänst

20171224_113555.jpg

Med några Alvedon i kroppen så kunde jag uppleva krubbgudstjänsten idag. Jag förstår var ”krubb” syftar på, men reagerar ändå på ordet. Vi har alltid krubbat här när det varit dags för att äta. Skall jag tänka på krubba och kyrka, så skulle det ju bli nattvard.

Men nu handlade det om julkrubban och Jesu födelse och där var lekledaren och präst, en perfekt person. Stefan Nordlander levererar som vanligt. Han fångade allas intresse när barnen fick komma fram till koret och göra i ordning stallet där Jesus skulle födas. Vissa detaljer hade gömts runt omkring i kyrkan där barnen fick leta. Själv hade jag satt mig lite vid sidan om för att inte riskera eller minimera risken att smitta någon med min manliga förkylning. Vad jag inte visste var att jag hade placerat mig nära en oxe, och den var så stor, så jag såg den inte. Säkert var det mina senapsgriljerade Alvedon som ställde till det. Men barnen var duktiga på leta fram övriga figurer.

20171224_114158.jpg

Barnen hade roligt i kyrkan, vi vuxna skrattade åt deras glädje, och alla njöt.

Som avslutning på det hela framförde Klara och Kar en julsång speciellt till oss…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s