Kreativitet som gör skillnad

Vi människor är ofta ett givmilt folk som gärna ställer upp för andra som har det svårt. Det ser jag som tidningsbud, när jag delar ut material från olika gåvor och hjälporganisationer. Vi tidningsbud är ju oftast billigare än posten, och då kan mer pengar gå till hjälpverksamhet istället för annan verksamhet. Men så finns det andra organisationer som inte är så stora men ändå gör ett stort socialt arbete, kanske ibland i ett smalare område, men ändå så otroligt viktigt.

En sådan organisation finns i Lilla Edet. IVO Sverige arbetar bland annat med barn i Kurdistan, som är ett statsövergripande område i sydvästra Asien. I Lilla Edet har de en en del av loppisen i Västerlanda för att få in varor som kan skickas ner till området,  men också att få in pengar till transporter. Många hjälper till med att sticka ”gosedjur” till barnen där nere, liknade de som Malin håller upp på bilden ovan.

Malin berättar för mig i mail:

Hej min resa med IVO Sverige började med att jag fick ett erbjudande om att samarbeta med dom (IVO Sverige) fick kontakt med Maria via en handarbets sida här på fb. Jag startade min egen hjälp sida Angel for help: animal and People. Vi pratade om att slå ihop det jag gör. med deras och att jag skall ta hand om det här i Sverige eftersom hon och hennes familj ska flytta ner till Kurdistan.

Jag fick leveranser på kläder och leksaker stickade katter husgeråd mm då startade jag loppis sidan för att få in lite pengar till transport, mat,mediciner, hund mat koppel mm allt detta skall skickas med lastbil ner till Kurdistan. Fick också reda på att det kostar massor att få ner en lastbil så jag började leta efter en lokal. Sprang då på loppisen i Västerlanda och hyr nu en liten del där som vi säljer saker på för att få ihop pengar till det som behövs.

Jag gör detta helt ideellt och bara älskar det. Så roligt att träffa nya människor och se glädjen när dom kommer med saker till barnen i kurdistan. Vi hjälper bla ett läger som tar emot barn som förlorat sina föräldrar som sett sina föräldrar syskon blivit våldtagna och dödade dom har inget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s