Fika i bastun

20170712_184130

I vårt området finns många byalag som driver frågor om byn men också ordnar aktiviteter för byn och allmänhet. I Utby mellan Trollhättan och Lilla Edet fixar Utby Vestens byalag varje år sommarkafe i bastun. Ja bastun, är en liten stuga mitt i byn, där det badas bastun, där man kan hyra ett rum för övernattning och boende. I går var jag och bror där tillsammans med goda vänner och fikade, gjorde musikquiz och hae mycket trevlig. För musikquis stod Josefin och Henke som bjöd på varierande låtar som hjälp till korsordet.

20170712_190200

Här bjuds på hemlagade godsaker från fikabordet, och det serveras med kärlek. Med jämna mellanrum kommer personalen ut med kaffepetter och fyller på våra kaffe och temuggar, så vi inte sitter där med innehållslösa koppar. Både livet och kopparna måste fyllas med innehåll.

20170712_174238

Just det lite mer kärlek i bakandet gör att det känns så genuint och inte gjort enligt löpande band principen. Detta gör att man verkligen låter hjärtat vara med. Det roliga är att man lär känna så mycket nytt folk på sådana här ställen, människor man knappast inte skulle ha träffat i vanliga fall.

Så en stor eloge till alla som förgyller vår vardag.

PS gissa vem som vann först pris i quiz:en 😀

 

En reaktion på ”Fika i bastun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s