Vernissage som gav mersmak

20170429_120223

En av mina fina mästerfotograferande vänner, Stefan Ljungwall,  var inbjuden att hålla en fotoutställning tillsammans med ytterligare tre mästerfotografer.
Utställning hålls hos annika-g i Jörlanda i Faster Bertas stuga. Ett ställe jag aldrig hade hört talas som, och ännu mindre besökt, då det ligger vid sidan om våra allfartsvägar.

Vi satte oss i bilen och åkte dit, jag, bror och vovven. När vi parkerar bilen, tappar man nästan andan. En blomsteraffär tätt intill, men en blomsterprakt och trädgårdskonst, utan dess like, fick en att känna att man var på väg till självaste Nobelutdelningen.
Självaste stugan kändes som en äkta damsko, liten utanpå men stor inuti, och en behaglig värme spred sig, inte bara från vedkaminen utan även från de som var där.

Själva fotoutställningen ”Västsvenska bilder” innehöll mycket vatten som sig bör på västkusten, och jag som älskar vatten, vattenspeglingar fick mitt lystmäte tillgodosett genom att bara titta på bilderna och den varsamma bearbetningen som gjorts.

Jag älskar ju detta med foton, även om det är många år sedan jag själv slutade med systemkamera. En bild kan säga mer är tusen ord, och visst är det så.

Tack Stefan, tack ni andra fotoutställare, tack annika-g och alla ni andra med fantastiska kreationer inne och ute. Detta blev ett smultronställe för oss.

5 reaktioner på ”Vernissage som gav mersmak

  1. Jag gillar det där lilla vildvuxna där inte allt är så där 100% procent tillrättalagt. Butiker där hyllor står på millimeters accepterar jag i livsmedelsaffärer. Men detta är skapat med hjärtan…

   Gillad av 1 person

  1. annikakonst

   Vad fint skrivet om vår stuga. Vi trivs så bra vi som är med, och hoppas att nya besökare hittar till Faster Bertas stuga! Trevligt som utflyktsmål, besök oss och vår granne Hartills Trädgårdar – ett fint kafé finns i i Stora Höga, och det stora klädvaruhuset Adenmarks, om man vill göra en heldagsutflykt 🙂 Tack Bengt för visiten.

   Gillad av 1 person

   1. Tack Annika!
    Får väl försöka göra ett helt reportage om området i sommar om jag får plats i almanackan…
    Förutom Adenmarks var det en vit plats på kartan för mig…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s