Fredag den trettonde

bild2

Det är fredag den 13 och jag skall åka med bilen från Trollhättan till Falköping för att serva bilen och byta till vinterdäck.

Solen skiner men ju närmare jag kommer Falköping mer mulet och snö blir det.
I den beryktade uppförsbacken vid Mösseberg släpper allt grepp och jag kanar tvärs över vägen och ner för en lång, lång, lång slänt och får stopp i ett taggtrådsstängsel.
Ringer polisen och varnar för halka och de hjälper mig att bli kopplad till bärgare.
Efter väntan får jag besked att de skall hjälpa mig men det tar en stund då de helt plötsligt har fått mycket jobb.
Bestämmer mig för att promenera upp för backen till vägen. Där står fem lastbilar/långtradare plus mängder av bilar krockade och i diket. Ännu mera väntan bland annaat på saltbilden so skall försöka tina backen så att långtradarna komer upp och de andra bilarna kan bärgas.
Flera timmar försenad kommer jag till bilfirma som trots allt skall hjälpa mig. Bestämma mig för att gå in till centrum i väntan på att bilen blir färdig
Halvvägs halkar jag och faller ner och sätter mig på foten och stukar densamma. Efter vila kan jag halta till apoteket och köpa värktabletter och sedan skall jag ta en fika och går in i varuhuset och ställer mig i hissen för att åka upp en våning. Halvvägs upp stannar hissen och jag blir stående där en halvtimma innan någon kommer och hjälper mig ut.
Fika och dags att ta sig tillbaka och ut på gatan där halkar jag ånyo och stukar andra foten. Nu kunde jag inte gå utan fick beställa taxi tillbaka.
Bilen färdig och jag skall köra hem med ont i två fötter och en värkande bak.
En mil kvar och pang!
Punktering och det var bara att åla ut och byta däck med två värkande fötter som knappt får plats i skorna, och en bak som inte är gjord för att sitta på..
Nästan hemma stannar jag vid kiosken och köper 10 skraplotter och där fick jag beviset på dagen… Tog 10 nitlotter.

5 reaktioner på ”Fredag den trettonde

  1. Mea M

    Ajajaj…vissa dagar önskar man att man kunde legat kvar och dragit täcket över huvudet istället.. Hoppas allt blir bättre och finare dag imorgon 🙏😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s