Kung Herodes

Inte var dag man får spela kung Herodes, och det var första gången jag spelade från en prekrikstol, men någon gång skall vara den första.  😂

Stollig som jag är svarade jag ja när ett mail kom i inboxen från gtannförsamlingen om jag ville ha en roll i julspelet för lågstadiet. Det skulle bli fyra föreställningar för lika många klasser under en förmiddag och hela julspelet skulle äga rum i kyrkan. När jag fick klart för mig vad det handlade om, så skulle det vara en ”huvudroll”, eller vad man nu skall kalla der…

Jag skulle spela kung Herodes. Så det blev att först läsa bibeln, för att lära mig lite mer. Jovisst, jag har ju läst inför prästen,  men det var några år sedan. Nu fick man friska upp minnet. Men jag visste ju inte alls hur det funkade, men som en högt uppsatt person i samhället, Jerusalem, så blev predikstolen min ”borg”. Det enda jag visste var att kungen var lynnig och växlade mellan strålande glad och barsk och ilsken.

Men jag tror jag lyckades skrämma några barn i alla fall 🙂

Skulle egentligen varit mer bilder från händelsen men jag fick ett stollaröck och sitter nu på Tysklandsfärjan där många vill utnyttja wifi, så det är svår med bilderna. Ni får hålla tillgodo med detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s