Full rulle – skitkul

20161126_172056Två biljetter var beställda till The Royal Aula of Fuxerna school för att se skådespelet Full rulle.  Fuxernaskolans hemvist är Lilla Edets kommun, och kan denna skitort, där kiss o bajshumorn känns berättigad, producera något användbart? Jo men visst, toalettpapper  är väl kiss och bajs på högsta nivå, och denna typ av humor har alltid funnits på orten, så här känns det faktiskt okey med denna humor.

Pappersbruket i Lilla Edet med sitt varumärke Edet, som känns igen från toalett- och hushållspapper bland annat, är en dominerande industri på orten. Tror nog många som liksom jag fortfarande säger ”Bruket” eller ”Haegers”.

Tar man Edet, toalettpapper, hämtar skådespelarna från ”Ljudaborg” i Lödöse. Man låter regissören och manusförfattaren Martin Rossing, skriva något, och låter sedan  Antoinette van Ketwich producera detta, så blir det teater på hög nivå.

Att ta en tidsaxel från brukets historia, väva in sång och musik i kuplettform, hitta nya och spännande placeringar av skådespelarna, gjorde hela föreställningen till en superb lektion i historia, som man absolut inte ville skolka från.

Inte långt in i föreställningen så började en person i publiken protestera mot vad som hände på scen, då tänkte jag och säkert många fler många ”fina” tankar innan man insåg att detta ingick i föreställningen. När sedan de frackklädda cheferna dansar ”menuett” på scen, då fanns även ytterligare en ingrediens till en lyckat teater.

Om man jobbar på ett företag som tillverkar toalettpapper och nästan är färdig på toaletten, vad är det värsta som kan hända då? Jo att toalettpappret är slut…
Här kan vi nog känna igen oss lite till mans, och den panik som dyker upp. Inte ens en sådan liten, men nog så viktig detalj, missades i föreställningen. Man skall heller inte förglömma att en äkta teater skall innehålla glitter och glamour och i taket hängde just den biten, i form av toalettrullar.

Så Stockholm, ta er i arslet, när Lilla Edet levererar ett skådespel på högsta nivå.
Till alla inblandade, ett stort tack för vad ni skapade! Jag längtar till nästa gång vi ses.

P4 Väst har en fin intervju med Antoinette van Ketwich m fl.

4 reaktioner på ”Full rulle – skitkul

 1. Beate Flach

  Tack igen för det fina blogginlägget, Bengt. Du skriver alltid så roligt och när man får läsa så mycket beröm, då blir man extra glad. Tack ska du ha.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Beate!

   Jag tycker om att ge beröm, i de fall jag känner det befogat, och här tycker jag inte att det är någon tvekan om det. Äras de som äras bör 🙂

   Kram till dig och de dina för vad ni uträttar…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s