En vän är död, ev mördad

9nako5pjn6hu5nswihqlg
Foto: RFSL

För ett år sedan skulle jag lära mig att vara platsansvarig på Göteborgs central för att ta emot flyktingar som kom hit. Den första person jag mötte där hade ett klarrosa skägg. Det var mitt första minne av dig Kaj Heino. Men snart fann jag något som var ännu mera utmärkande för dig, och det var ditt hjärta…

En vän skriver så här:
”För ett år sedan stod jag på centralen tillsammans med min man och andra frivilliga och tog emot de flyktingar som kom, hungriga, kalla och rädda. Vi översatte, körde till härbärgen, delade ut kläder mat tvål tandborstar mm. Vi köpte biljetter och delade ut telefonkort. Jag fick chans att under den tiden träffa en fantastisk person med ett stort hjärta. Han kämpade för alla människors lika värde oavsett kön religion hudfärg eller sexuell läggning. Hade alltid en kram att ge till den som ville. Möts idag av nyheten att han avlidit, troligen mördad. Blir så otroligt ledsen. Du hade behövts här Kaj Heino. Vila i frid”

I dag nåddes jag av beskedet att du inte vandrar längre bland oss, du har lämnat det jordiska livet och en annan person sitter anhållen misstänkt för att ha bragt dig om livet. De närmaste dagarna skall en obduktion göras för att fastställa dödsorsaken. Jag är chockad, ledsen och gråter. Du hade behövts här fortfarande mer än någonsin, just för att du är du, ditt engagemang för människors lika värde, oavsett kön, religion, hudfärg eller sexuell läggning. Jag tror vi är många som kommer arbeta vidare i dina fotspår för det du gjort och föra ditt arbete framåt med ett ljust minne.

Kaj Heino 1971-2016

Kaj Heino död

Kaj Heino är död

3 reaktioner på ”En vän är död, ev mördad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s