Adjö farväl för denna gång

20160814_153000

Ännu ett tråkigt hösttecken har infunnit sig 😥

20160825_151148
Ann på väg att servera gästerna

Vår kära Slottscafé har nu stängt för säsongen. Slottscafét startade sin verksamhet inte så långt efter fars bortgång och vi ville hitta på något roligt för att inte bara sitta hemma och ha det tråkigt. Vi provade några olika mötesställen med servering och när vi kom hit, blev vi kvar. Caféet har vi besökt en till två gånger i veckan i flera år, och vi har försökt vara med på nästan alla evenemang som vi har kunnat. För mor som sedan utvecklade sin demenssjukdom blev det en plats för att se annat,  samtidigt som vi kände oss hemma och trygga. Personalen kände oss och även för bror blev det en stor trygghet att vi kunde åka hit och njuta.

20160904_163211
Pierre och Erik tar hand om Nussä

Från första början var jag väldigt aktiv där, kom med idéer och förslag om hur verksamheten skulle utvecklas, kom med synpunkter, sådant som många gånger togs som bra tips och implementerades i verksamheten. Jag drog igång en Facebooksida för att presentera ”oss” för en större publik och kundkretsen utvecklades. Jag kom även med tips och idéer hur hela Slottsparken skulle utvecklas och hade många diskussioner med de som jobbade där och även politiker. Jag dokumenterade mycket av arbetet i parken under framväxten utav den samma genom att regelbundet fotagrafera händelser som skedde. Hela caféet och parken växte upp till vårt eget lilla paradis och vi trivdes otroligt bra där.

20160902_172734
Även Nussä skall ha sin våffla med sylt och grädde

Allt eftersom mors sjukdom gick vidare och krävde mer omsorg av mig, fick jag dra ner på mitt engagemang om utvecklingen och Facebooksidan fick tas över av andra som fick sköta den. Vilket de gjort med stor bravur. Oavsett mor, så fanns caféet kvar som ett, för oss, populärt utflyktsmål, och besöken fortsatte ungefär i samma omfattning som tidigare. Många ansikten har kommit och gått bland personalen men vi som kunder har alltid stannat kvar, vilket bevisar hur vi verkligen har trivts där. Nu är mor borta sedan knappt två år, men jag, bror och Nussä besöker caféet regelbundet fortfarande. Jag är tillbaka i Facebookgrupper och bidrar med foton från evenemang och andra händelser, och vi trivs, ja verkligen STORTRIVS. Men nu är det slut på detta för i år, och vi får försöka fylla tiden med annars under vinterhalvåtet till caféet åter är öppet.

20160809_183107Ann, Mathias, Pierre och Erik! Ni har verkligen satt guldkant på vår tillvaro där. Rasken, du är den bakomliggande kraften till att verksamheten drivs och Ulf, du har varit en bra politiker och drivkraft bakom hela projektet. Vi har trivts och vi vill tacka er för det ni gör och har gjort. Behövs många eldsjälar till att få verksamheten att fungera och ni har lyckats. Vårt stora TACK till er.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s