P4 Väst, ni är absolut bäst

Sveriges Radio

I love you! De orden kanske räcker som inlägg i dag, men jag vill säga lite mer om er. Ni har under många år varit en trygghet för mig och jag tror för många fler. Ni har alltid rapporterat oberoende, sakligt, ni har lyssnat på mina tips och undersökt saker, sådant gillar jag. Ni står verkligen på tårna och är flexibla.

Attacken mot skolan Kronan i Trollhättan, då visade ni verkligen er styrka och lade om hela tablån för att få oss lyssnare att förstå vad som hänt.
Nu med oron i samma stadsdel Kronogården, så var ni fort igång.
Jag träffade reportern Peter Olsson där och frågade varför ni var så sena i starten, jag hade ju ringt Ekot i Stockholm och även nyheterna på SVT och talat om vad som hände. ”På morgonen kunde vi ju bara lita på det polisen sade, innan vi själv kunde undersöka.” Men ni undersökte och hittade nyheter, valde att prata med oss som var på Kronogården, sände direkt, träffade politiker mm.

I går kom också nyheten: ”Enskilda polisers bemötande bakom oroligheterna i Kronogården”. Jag vill på inget sätt försvara detta beteende men det kan ju ge en bra förklaring till varför det skedde.

Tidigare i somras träffade jag ju själv en polis med ”dåligt bemötande”, som jag skrev om i bloggen under rubriken ”Också ett uppvaknande”. När jag igår hörde detta om dåligt bemötande, så var det min upplevelse som spelades upp i huvudet. Många har ju gett det som hände, många olika namn, men samtidigt var det ju ett drev som pågick. Drev som pågår nästan dagligen. När man inte tycker att myndigheter och politiker lyssnar, så tar man till andra metoder. Av samma skäl, drogs får något år sedan. ett Twitterkonto som kallades snubbarna igång. Där drevades det hej vilt mot de som pratade om att våldta någon. Ja försvarar inte det beteende heller att hota med våldtäkt, men drevades gjorde det. Mot bokmässan drevades det, när det blev känt att Nya Tider skulle vara med. Mot män har det drevats nu under sommaren med att ”män våldtar”. Vissa hävdar att de använder yttrandefriheten på detta sätt, och låt så vara, men är det rätt metoder att göra på detta sätt.

Vi såg ju hur det blev nu med Boppers-sångaren Peter Jezewski, som kom ut med att han sympatiserar med stora delar av SD. Han blev avbokad av hotellet och istället blir hotellet bombhotat. Han är där för att göra sin julshow och inte för att prata om sin politiska åsikt. Vi måste lära oss att se skillnad på person och åsikt. Det glömmer i allt för ofta, tyvärr.

Tack radio väst, ni har gjort ett suveränt jobb nu, och jag är ännu nöjdare med det ni gör.

I love you, P4 Väst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s