När mörkret sänker sig

20160807_120506

I morse blev det så påtagligt, att vi är på ”fel” sida midsommar…
Midsommar är en sorgens högtid, för då vänder det och går mot vinter igen. I morse förstod jag att det inte finns någon återvändo. Nej, sommaren är inte slut, men jag som nästan alltid har jobbat skift har dagens ljus varit viktig för mig.

Redan när jag var bussis, så levde jag med ljuset. Sista ordinarie turen som gick från ändhålplatsen 22,30 försökte jag hålla ljuset kvar så länge som möjligt. Under perioden runt midsommar behövde man aldrig tända innerbelysningen för passagerarna. Jag försökte hålla kvar denna tid så länge det gick genom att inte tända ljuset inne i bussen.
Ville hålla sommaren kvar på det sättet, men till slut gick det inte. Mörkret tog makten och jag hade inget val, utan att tända.

I morse var det samma problem, på tidningrundan. Innerbelysningen var tvunget att tändas för att se adresserna på breven, men värre var att när jag stannade för min bensträckare, så såg jag inte kantlinjen på vägen där jag gick i skogen. Trots stjärnklart, så såg jag bara väggen med granar på andra sidan diket, som gjorde mig uppmärksam på ungefär var jag befann mig.

Men för allt i världen, sommaren är inte slut. Finns fortfarande mycket att göra innan man tar på långkalsongerna.

För tredje året i rad anordnade Sällskapet Trådgårdsamatörerna Bohuslän-Dalslandskretsen en växtförsäljning i den fina Strömsparken vid Göta älv. Alltid kul att hitta något nytt att föda upp i sin egen trädgård. Allt till billiga priser som går till de som jobbar med detta. Ett härligt evenemang. En de har även gjort trädgårdsprydnader, som de har till försäljning.

Nedan följer lite bilder på det som fanns att se och köpa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s