Du och jag mot världen

20160709_131913

Bror, jag älskar dig så innerligt mycket. Många gånger har det varit du och jag mot världen, tillsammans med mor och far. Numer har bara vi varandra och vi försöker gemensamt komma fram till vad och hur vi skall göra. Två dagar på året har den ena av oss ett veto, ett absolut sådant.I går var det din tur.

När du klivit upp igår, stämde jag i med skrövel i halsen, i Jag må han leva följt av fyrfaldigt leve, HURRA! Du stod lika andäktigt som högvakten utanför kungens slott och njöt av det du hörde.

20160709_113631Efter frukosten gav vi oss i väg till slussarna i Trollhättan för att äntra Elfkungen och en tre timmars båtfärd på älven mellan Trollhättan och Vänersborg. Kanske inte den mest vackra delen av älven men oftast en lagom utflykt i tid för turister och vi kände oss verkligen som turister i och med att det är så sällan vi åker dessa turer med båten och att vi får se området av en annan vinkel än man är van med. Vi passerar bergskanalen, centrala staden med sina parker och stadsbebyggelsen och upp mot Trollhättans skärgård. När vi började närma oss Brinkebergskulle sluss, blev turisterna som barn på julafton. Det skulle bli så spännande med slussningen. In i slussen, porten stängs och vatten fylls på, ut ur slussen 6 meter högre än när vi åkte in. Ut i Karls grav där båten vänder och in i slussen för att sjunka 6 meter. Så medan turisterna sprang fram och tillbaka för att inte missa något så satt vi ner och tittade på turisterna i stället.

Efter båtturen tog vi oss till Vänersborg och ”Kopparn” för att äta födelsedagsmiddag. ”Kopparn” eller Koppargrillen som det egentligen heter startade för 50 år sedan och de blev snabbt kända för sin bearnaisesås. Numera har de utökat menyn så nu kan du får både kött, fisk, pommes till, och även andra såser. Verkligen lyxigt.

20160709_172507Efter att han njutit av god mat och dryck, så även Nussä, så blev det spatsergång i Vänersborg. Vi promenerade vänerstranden efter upp till Skräcklan och dess stuga där vi inmundigade efterrätt bestående av våfflor med sylt och grädde. Promenaden gick så fint och vi hörde hela tiden vattnets kluckande mot stranden samtidigt som folk låg på filtar och njöt i solen medan en och annan tog sig ett dopp i vattnet. Vi njöt av alla blommor och planteringar där och hälsade på Birger Sjöbergs Frida.

Efter det promenerade vi åter till ”Kopparn” för att njuta lite varierande dryck på utepuben innan hemfärden och dagen avslutades i gemenskap med en drink.

I går hade du utnyttjat ditt vet till att vi gemensamt skapade något fint, det var bara du och jag mor världen.

Bror vill också skicka en varm hälsning till alla som på olika sätt hyllat honom på sin 49-åriga födelsedag.

7 reaktioner på ”Du och jag mot världen

 1. Visst är det härligt att nån dag bara göra sånt man känner för! Det spelar ingen roll om man firar födelsedag eller inte – de ska va gött å leva annars kan de kvitta…

  Gillad av 1 person

 2. semestersol

  Ni verkar ha ett så fint och varmt förhållande mellan er bröder. Alltid trevligt att läsa om vad ni hittar på tillsammans! Stort grattis till bror!!

  Gillad av 1 person

  1. OH tack för din fina kommentar!
   Det finns en vardag även för oss som för alla andra. Men vi har bara varandra och speciellt gäller det för bror som bara har mig. Men denna gårdag är otroligt viktig för honom och då måste vi göra den extra meningsfull. Själv vägrar jag fira min dag ☺

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s