Midsommar 2016

Min midsommar började redan sent på torsdagskvällen. Då åkte jag till fjällbygdens pärla, dvs Djurhults kapell för att vara med om midsommarnattsgudstjänst. Kapellet var vackert smyckat med björkar och blommor, vilket ger en härlig sommarkänsla. Här blandas allt från psalmer till mer modernt med inslag av allsång. När mässan närmar sig slutet tågar vi alla ut under sång och ställer oss utanför för att sjunga sista psalmen. Kapellet byggdes om för några år sedan, så att en del blev kapelldel med altare och kyrkbänkar medan en del blev mer en samlingssal. Detta ger en intim och mycket mysig inramning.

Därefter tog vi till lite nattvila innan det var dags för att fira midsommar i Slottsparken i Lilla Edet. Slottsparken har blivit en del av vårt paradis där vi ofta har åkte för en fika, avkoppling och njutning. Hit åker vi en till två gånger per vecka för att känna ro och frid, och de sista åren med mor, var detta mycket uppskattat. Vi hade en gul sol från en blå himmel, så det var verkligen de svenska färgerna som lyste upp parken med sina lekar runt stången. En härlig tradition där allt varvades med kaffe och våfflor, eller korv med bröd.

Efter hemkomsten blev det traditionsenligt sill och potatis på vår altan. Medelhavsvärmen som kom upp gjorde kvällen ljummen och när maten var inmundigad så tog musiken plats på altanen. Här spelades allt från traditionell svensk midsommar musik till tysk schlager och österrikisk folkmusik. Ibland nersköljd med en schnaps.
Jag såg hur bror njöt av att traditionen levde vidare fast varken mor eller far längre fanns med oss. Då insåg jag hur mycket jag älskar min bror. Trötta och lyckliga somnade jag i stolen på altan medan bror snarkade ljudligt i soffan. Så nu har även han sovit ute.

Sverige är fantastiskt!

En reaktion på ”Midsommar 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s