Prytteltest – min och vovvens trygghet

wp-1466670756071.jpg

Jag och vovven gör ju våra långpromenader och så mycket som möjligt får han springa lös så han får sitt lystmäte stillat.
Han är otroligt duktig på att följa mig och pudlar håller gärna reda på var de sina är någonstans.
Men ibland händer det att lustar och antilustar tar över och han går på sin upptäcktsfärd. En löpande tik har ju ett stort intresse då intresset för mig avtar betydligt. Eller som igår då vi började gå en stig där mycket regntungt gräs hängde över stigen. När väl jag hade gett upp insåg jag att vovven redan gjort det.
Då kom prytteln till nytta.

Här om dagen köpte jag in lite bricka,  i storlek av en femkrona, som jag har hängt i vovvens halsband. Den kommunicerar sedan med min app i telefonen inom räckvidden av bluetooth, upp till ca 30 meter. Var gång de kommer i kontakt med varandra eller tappar kontakten, så piper min telefon till, om jag vill,  det, samtidigt som telefonen sparar gps-positionen så jag på en karta ser var vi senast hade kontakt. Är vi också tillräckligt nära så att de har bluetoothkontaket ser jag också grafiskt ungefär hur nära jag är. Funkar ju bra på både hundar, plånböcker nycklar ect.

I går när vovven försvann och gav upp vår gemensamma promenad, så kunde jag gå tillbaka till platsen där vi senast hade kontakt. Naturligtvis ropade jag på honom samtidigt som jag till och från kollade appen i telefon.  Ingen kontakt. 😥
Jag gick fram och tillbaka i området för att kolla om jag hittade honom samtidigt som jag kollade mobilen. Helt plötsligt får jag upp en position där han senast var. Det var min läsplatta hemma som hade fångat upp signalen och via nätet sänt positionen till min mobil.
Nu visste jag att han var hemma i trygghet och det bara var för mig att promenera hem, och visst, där låg han på gräsmattan så han hade utsikt över vägen så han såg när jag kom.

wp-1466671194318.pngVad jag läst mig till om prytteln så används alla som har appen igång och söker alla enheter som finns, inte bara mina utan även andras pryttlar.
Då sänds info upp i molnet och delas sedan bara med mig och jag får positionen från någon helt främmande och för mig okänd person.

Hoppas min kompis och tillika hundägare vill vara med och testa detta för att se om det funkar.
Visst finns det andra lösningar, oftast dyrare alternativ som kan vara bra för jakthundar eller barn. Men då krävs säkert också mobilabbonemang.
Så detta såg jag som en billig trygghet för oss båda.

För den som är intresserad så finns denna pryttel till salu hos Kjell.com under namnet: Trackr Bravo Bluetooth tracker

5 reaktioner på ”Prytteltest – min och vovvens trygghet

  1. Själva prytteln klarar 30 meter, sedan är det ju beroende på din mobil. Bluetooth var ju avsett för en radie på 10 meter men den har utvecklats så en del klarar 100 meter. Men det kostar ju även batteriet.

   Det finns ju andra saker om du vill spåra på andra sätt, exempelvis GPS-tracker för barn och hund. Men den måste du ladda dagligen och ha ett mobilabbonnemang. Men för mig passar denna utmärkt till de behov jag har.

   https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/datortillbehor/gps/tracker/trax-play-gps-tracker-for-barn-och-husdjur-p96529

   Gilla

  1. Tack!
   Det fanns faktiskt inställningar för att användas på hund.
   Jag är inte så rädd för att han försvinner. För hem hittar han, men vi har en landsväg som måste passeras och där en del kör som idioter.

   Gillad av 1 person

   1. Mea M

    Lät som en fiffig grej ändå och skall skicka vidare till hundägare just ☺ jo, tråkigt med förare som inte visar hänsyn alls

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s